Trta Sveti Anton praznovala 20 let

Podrobnosti

V nedeljo, 24. 9. je balinarska sekcija športnega društva Trta Sv. Anton obeležila 20. obletnico svojega delovanja. V ta namen so člani društva že v jutranjih urah organizirali mednarodni turnir trojk v ženski in moški konkurenci. Med premorom za kosilo  je sledila še slovesnost ob praznovanju 20. obletnice kateri so prisostovali tudi občinski svetnik MOK, g. Slobodan Popović, podpredsednik KS Sv. Anton, g. Valter Kodarin ter predsednica Športne zveze Koper in članica Olimpijskega komiteja Slovenije, ga. Sonja Poljšak. Ob pomemben prazniku društva je Primož Marinko v imenu Balinarske zveze Slovenije športnemu društvu Trta podelil spominsko plaketo.

cool image

Balinarska sekcija športnega društva Trta Sv. Anton se je leta 1992, na pobudo domačinov, razvila predvsem zaradi velike želje po druženju in rekreiranju med krajani. Ustanovni člani so bili Bembič Silvo, Erzetič Ivan Janko in prvi predsednik Bratož Savo. Družiti in balinati se je pričelo na eno steznem balinišču, ki je zaradi naglega razvoja te športne panoge in želje po večjih tekmovalnih uspehih kmalu postalo premajhno, zato so se člani, s pomočjo vseh donatorjev kmalu odločili za izgradnjo večjega in pokritega balinišča. Tekmovalni uspeh je prišel z novimi igralci, ki so prišli iz drugih krajev. Druženje je tako preraslo iz lokalne ravni in ime Sv. Antona preneslo tudi v druge domače in tuje kraje.

Danes društvo šteje nekaj več kot 40 članov, ki sestavljajo dve moške in eno žensko tekmovalno ekipo. V veliko veselje in ponos je društvu predvsem mlada ekipa, ki uspešno tekmuje v prvi državni ligi. V prihodnje si člani društva želijo v čim krajšem času izgraditi balinarsko dvorano in s tem izpolniti pogoje za še višji rang tekmovanja.

Na mednarodnem turnirju je sodelovalo 12 moških in 4 ženske ekipe. V moški konkurenci je zmagala domača ekipa Trta -3, v ženski konkurenci pa ekipa 4. julij iz Kopra.

You have no rights to post comments

   
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
© Balinarska Zveza Slovenije