Tudi balinarji pokazali dobrodelnost

Podrobnosti

V balinarski dvorani v Kopru, ki je dve leti nazaj gostila evropsko člansko prvenstvo, so se danes ponovno zbrali slovenski reprezentanti. Tokrat z namenom da skupaj z ljubitelji balinanja zberejo sredstva za otroke iz socialno ogroženih družin in jim s tem omogočijo poletno letovanje. Kot je zapisal predsednik Balinarske Zveze Slovenije Sandi Kofol je slovenska izbrana selekcija v zadnjih letih najboljša na svetu, kar dokazujejo številne osvojene kolajne na evropskih in svetovnih prvenstvih ter na svetovnih in sredozemskih igrah. „Tovrstna prireditev je priložnost da dobimo najboljšega med najboljšimi.“ je zaključil v svojem nagovoru.

Davor Janžič, Dejan Tonejc in Jure Kozjek so se najprej pomerili v igri bližanja in zbijanja v krog. Dvoboji so bili tokrat omejeni le na štiri obrate, najbolj pa se je izkazal Davor Janžič, ki je najprej premagal dvakratnega svetovnega prvaka v tej disciplini Dejana Tonejca, Juretu Kozjeku pa je dovolil da v zadnjem obratu iztrži remi. V natančnemu zbijanju smo videli odličen nastop Jureta Kozjeka, ki je bil premalo precizen le pri deveti poziciji. V veliki finale sta se tako po osvojenih točkah iz dveh disciplin uvrstila Davor in Jure. V enournem dvoboju v igri posamezno klasično je Davorju uspelo premagati trikratnega svetovnega prvaka in s tem potrditi laskavi naslov najboljšega med najboljšimi.

 

Svoj dvoboj sta imela tudi Aleš Borčnik in Anže Petrič. Najprej sta se pomerila v hitrostnemu zbijanju. Obema je uspel odličen nastop, Aleš pa je bil ponovno v okvirjih letošnje sezone in je z doseženimi 48 točkami premagal reprezentančnega kolega. V drugem nastopu sta se jima pridružil reprezentantki Nina Volčina in Ana Vorih. V dvoboju mešanih štafet sta bila uspešnejša Aleš in Nina. Kot zadnje dejanje današnjega srečanja pa smo bili priča nastopu v hitrostnemu zbijanju balinov v katerem je bil uspešnejši Anže Petrič.

 

Ob svečani podelitvi priznanj vsem sodelujočim je predsednik Območne balinarske Zveze Slovenska Istra Ivo Pavlič predstavnici Zveze prijateljev mladine izročil simbolični ček v višini 2.073 EUR-ov, kar je dokončni znesek zbranih sredstev. Dogajanje v Kopru ste lahko spremljali tudi v neposrednem prenosu na HEGY web TV

Rezultati

IGRA V KROG (4 obrati)

  • Janžič - Tonejc 14:9
  • Janžič - Kozjek 14:14
  • Tonejc - Kozjek 14:10

NATANČNO ZBIJANJE

  • Kozjek - 34
  • Janžič - 22
  • Tonejc - 15 

POSAMEZNO KLASIČNO

  • Janžič - Kozjek 8:7

HITROSTNO ZBIJANJE

  • Borčnik - Petrič 48:44

ŠTAFETA

  • Borčnik / Volčina - Petrič / Vorih 40:36

HITROSTNO ZBIJANJE (balini)

  • Borčnik - Petrič 29:32

You have no rights to post comments

   
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
© Balinarska Zveza Slovenije