SLO OPEN GDP 2018

Podrobnosti

Mednarodni balinarski turnir četvork SLO OPEN GDP 2018 se bo v organizaciji Balinarske zveze Slovenije odvil to nedeljo, 2. decembra, med 9. in 19. uro v balinarskih dvoranah Krim in Šiška. Že tradicionalna prireditev ponuja zanimive balinarske dvoboje, druženje z vrhunskimi športniki in spoznavanje novih športnih navdušencev, ki jim je skupna ljubezen do iger s kroglami. Polfinalne in finalne obračune nagradnega turnirja, ki ga podpira Jean-François Gobertier, francoski ljubitelj balinanja, si bo mogoče ogledati tudi v neposrednem prenosu na spletni strani Balinarske zveze Slovenije.

 

V igri četvork se bo pomerilo 16 ekip iz Hrvaške, Francije in Slovenije

V prvem krogu, ki se bo začel ob 9. uri v balinarskih dvoranah Krim in Šiška, se bo v igrah četvork med seboj pomerilo 16 ekip iz Hrvaške (hrvaška reprezentanca U23, hrvaška ženska reprezentanca), Francije (ekipa GDP (Jean-François Gobertier) in Slovenije (slovenska mladinska reprezentanca, slovenska reprezentanca U23, slovenska ženska reprezentanca in 10 ekip območnih balinarskih zvez, za katere bodo nastopali tudi slovenski vrhunski balinarji, ki sicer igrajo v tujini). V drugi krog se bo po sistemu izpadanja uvrstilo osem ekip, ki se bodo med seboj pomerile ob 11. uri v balinarski dvorani Krim, kjer bodo potekali tudi polfinalni (ob 14. uri) in finalni obračuni (ob 16.15). Nagradni turnir bo popestril tudi revijalni nastop mešanih štafet (slovenska in hrvaška članska štafeta ter slovenska mladinska štafeta) ob 13.15. Prav mešane štafete so balinarska disciplina, ki bi jo lahko spremljali že na Olimpijskih igrah v Parizu leta 2024.

Predsednik Kofol: Gre za prijateljsko druženje s tekmovalnim nabojem

Mednarodni balinarski turnir četvork SLO OPEN GDP postaja tradicionalno druženje ljubiteljev balinanja. Poseben pečat mu s svojo prisotnostjo daje tudi balinarski navdušenec in prijatelj slovenskega balinanja ter glavni finančni podpornik turnirja Jean-François Gobertier. »Gre za družabni dogodek, ki na enem mestu združi različne generacije balinark in balinarjev iz različnih držav. Gre za druženje s tekmovalnim nabojem. Druženje prijateljic in prijateljev, ki so na terenu nasprotniki, ne pa sovražniki. V duhu fair playa bomo lahko tudi to nedeljo videli, kako se lahko, kljub naši različnosti, imamo fajn,« glavni namen nedeljskega turnirja opiše predsednik Balinarske zveze Slovenije Sandi Kofol.

You have no rights to post comments

   
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
© Balinarska Zveza Slovenije