20. let Balinarski klub Hoče

b obletnici je Balinarski klub (BK) organiziral mednarodni turnir moških ekip iz Slovenije in Hrvaške. Sodelovalo je 22. ekip. Na začetku sta udeležence pozdravila Marko Soršak, župan občine Hoče-Slivnica in Štefan Harič, predsednik BK Hoče. Zaželela sta jim veliko balinarskega uspeha in prijateljskega druženja, kar pa je bi tudi namen samega turnirja.

V kulturnem programu je nastopila Dramska skupina Samotarji, ki je zaigrala na stare inštrumente in zapela stare že pozabljene pesmi.
V polfinalu so igrale ekipe:
BK Hoče 2 – BK Šiška Ljubljana 11 : 7
BK Mengeš RAKOLL – BK Bistrica pri Tržiču 7 : 3
Za tretje mesto so se pomerile ekipe Bistrica pri Tržiču in Šiška Ljubljana. Zmagala je ekipa Bistrica pri Tržiču 7 : 6.
Za prvo mesto sta igrali domača ekipa Hoče 2 in Mengeš RAKOLL. Zmagali so domačini z rezultatom 5 : 2.

Končni vrstni red:
1. mesto BK Hoče 2, Hoče
2. mesto BK Mengeš RAKOLL, Mengeš
3. mesto BK Bistrica pri Tržiču
4. mesto BK Šiška Ljubljana

Ekipa Hoče 2 je igrala v sestavi; Miro Hrvatin, Janez Košmrlj, Alojz Škofljanec, Franc Vidmar in Štefan Harič.
Po tekmovalnem delu je sledilo veselo druženje.
»Zahvaljujem se vsem udeležencem moškega turnirja, ki je odlično uspel. Članom ki so pomagali pri pripravah in izvedbi turnirja in vsem ostalim. Zahvala tudi županu in občini Hoče-Slivnica«, je povedal predsednik.

Vir: Štefan Harič, predsednik BK Hoče
Foto: Štefan Harič, Ismet Saljic in Miro Kocbek
Piše: Milenka Blažević, dopisnica in urednica spletne strani BŠD Rogaška Crystal.