Jesenski turnir na Grobelnem

Zelo mlado Balinarsko društvo (BD) Grobelno, ustanovljeno pred tremi leti je pred zimo organiziralo JESENSKI TURNIR. Sodelovale so ekipe Celje, Štore, Šentjur, Gorica, Šmarje pri Jelšah, BAR Bolšec Sv. Ana, Lenart, Rogaška VETERANI, Rogaška in tri domače ekipe.

Udeležence je pozdravil mag. Marko Diaci, župan Občine Šentjur, zaželel jim veliko balinarske sreče, predvsem pa prijetnega in prijateljskega druženja. Organizatorju pa čestital za organizacijo turnirja. Tekmovanje sta si ogledala tudi Matija Čakš, dr. vet., župan Občine Šmarje pri Jelšah in Nika Petelin, predsednik krajevne skupnosti (KS) Šentvid pri Grobelnem.

Andrej Horvat, predsednik BD Grobelno je pozdravil prijatelje in jim zaželel prijetno druženje in razložil sam potek tekmovanja. Tekmovali so na dveh igriščih. V Gorici in na Grobelnem. Po zelo ne predvidljivem in na trenutke napetem tekmovanju so za tretje in četrto mesto igrale ekipe Štore in Rogaška, za prvo in drugo Gorica in VETERANI Rogaška.

Vrstni red: 1. Gorica, 2. VETERANI Rogaška, 3. Štore, 4. Rogaška. Pokale in medalje je podelil Roman Hriberšek, predsednik KS Grobelno. Tekmovali so tudi bližanje v krog. Naj bližači so bili; Miro Kocbek Bar Bolšec Sv. Ana, Andreja Horvat Grobelno, Tilen Peserl Lenart.

»Smo zelo mlado in še ne izkušeno društvo. A, volje in želje po balinanju nam ne manjka. Sodelujemo na turnirjih, igramo v MBL Kozjansko in Zimski balinarski ligi. Današnji turnir je potekal brez ene napake, tekmovalci so bili zelo zadovoljni, kar nam daje še večjo voljo in moč pri nadaljnjih tekmovanjih. Zahvalil bi se vsem sponzorjem, ki nam pomagajo, posebna hvala KS Grobelno in KS Šentvid pri Grobelnem«, je povedal Horvat.

Tekst: Milenka Blažević, dopisnica in urednica spletne strani BŠD Rogaška Crystal

Foto: Arhiv BK Grobelno, Miro Kocbek, Milenka Blažević