Ženska roka v predsedstvu

V sklopu občinskega praznika občine Lenart je Športni klub (ŠK) za vse generacije Lenart, organiziral balinarski turnir, ki ga je prevzel in odlično izpeljal Balinarski klub Lenart s predsednico Cvetko Fajdiga

Med ženskimi ekipami so sodelovale naslednje ekipe; Angel Besednjak, Hoče, Branik, Porčič, BAR Bolšec, Dom Sv. Lenart, Lenart1 in Lenart2.

Moške ekipe; Angel Besednjak, Hoče, Branik, Porčič, BAR Bolšec1, BAR Bolšec2, Rogaška Slatina, Žalec, Grobelno, Porčič, Voličina, Slivnica, Cimos, Lenart1, Lenart2, in Lenart3.

Prisotne je pozdravila Cvetka Fajdiga, predsednica ŠK in BK Lenart, prijateljem zaželela veliko prijetnega druženja in, da se dobro počutijo kot njihovi gosti. Tako bodo pokazali, da tudi na severu vzhodu je doma balinanje. Tako moško in žensko, na kar so zelo ponosni.

Tekmovanje je potekalo na ŠRC Polana in sicer ženske so tekmovale od 9. ure do 14. ure.

Moški turnir pa je potekal skozi ves dan. Bilo je zelo enakovredno tekmovanje, tako med ženskimi in moškimi ekipami.

Prva štiri mesta Ž; 1. mesto Hoče, 2. BAR Bolšec, 3. Angel Besednjak in 4. mesto Lenart1.

Prva štiri mesta M; 1. mesto Lenart2, 2. Hoče, 3. Lenart1 in četrto mesto Angel Besednjak. Pokale je podelila Cvetka Fajdiga.

»Zelo sem ponosna, da nam je ta turnir odlično uspel. Vesela, da se v svet balinanja podaja vedno več žensk. To je šport za vse generacije, ki je med redkimi, ki ga lahko igra vsakdo, med njimi tudi invalidi in otroci. Naša naloga je, da med svoje vrste pritegnemo mlado generacijo. Ja, čaka nas kar veliko dela v prihodnosti. Zahvaljujem se vsem sodelujoč turnirja, kajti izmenjali smo marsikatere novost balinanja, kar je tudi naš namen na turnirjih, ki je bilo končno za sezono 2019 leto. Zahvaljujem se vsem za pomoč pri pripravi in organizaciji turnirja«, je povedala predsednica BK Lenart Cvetka Fajdiga.

Tekst: Milenka Blažević, dopisnica

Foto: Cvetka Fajdiga, Alojz Fajdiga in Andrej Horvat.