VABLJENI NA DAN SLOVENSKEGA BALINANJA!

Prestolnica bo v nedeljo 1. decembra gostila DAN SLOVENSKEGA BALINANJA, ki bo postregel s pestrim celodnevnim programom in udeležbo dobitnikov medalj iz največjih tekmovanj.

Že v dopoldanskih urah se bo v dvorani Balinarskega kluba Krim (Pot k ribniku 3a, Ljubljana) pričel mednarodni turnir četvork, na katerem bo nastopilo 16 ekip. Med njimi bodo tudi ženska in moška članska reprezentanca ter izbrana vrsta mlajših članov, dve ekipi hrvaške reprezentance, zasedba GDP s številnimi zvenečimi imeni ter zasedbe Območnih balinarskih zvez Dolenjske, Gorenjske, Ljubljane, Maribora, Notranjske, Nove Gorice, Postojne, Sežane, Slovenske Istre in Šaleške.

Osrednji del prireditve bo podelitev nagrad za najboljše balinarke in balinarje leta v ženski, mladinski in kategoriji do 14 let, ki bo na sporedu ob 13.30 uri. Vodstvo Balinarske zveze Slovenije bo obenem podelilo posebna priznanja dobitnikom medalj na svetovnih prvenstvih za člane, mlajše člane in mladince ter svetovnem pokalu za članice, nagrajeni pa bodo tudi selektorji.
Na programu bo tudi revijalni nastop svetovnih prvakov v štafetnem zbijanju Aleša Borčnika in Anžeta Petriča.

“Dan slovenskega balinanja je lepa priložnost, da še enkrat skupno proslavimo vse uspehe slovenskega balinanja v letu 2019 z balinarji, navijači in sponzorji. Kot najtrofejnejša športna zveza v Sloveniiji si vsekakor zaslužimo, da uspehe vsako leto obeležimo s posebno slovesnostjo. Program bo postregel tako z atraktivnim tekmovalnim programom kot s svečanim delom. Balinarji iz vseh koncev Slovenije bodo imeli priložnost, da se pomerijo s člani slovenskih reprezentanc,” je pred praznikom slovenskega balinanja povedal predsednik Balinarske zveze Slovenije Primož Marinko.

Vljudno vabljeni, da skupaj z nami uživate v izjemnem balinarskem dogodku, na katerem bomo še enkrat počastili izjemne uspehe slovenskih balinark in balinarjev v mednarodni konkurenci.

>>>   Grafikon za dan slovenskega balinanja   <<<<