Produktiven sestanek s hrvaškimi kolegi

Nedeljski Dan slovenskega balinanja je bil ob prisotnosti številnih uglednih imen namenjen tudi pogovorom o prihodnosti balinarskega športa v Sloveniji in regiji.

Vodstvo Balinarske zveze Slovenije je praznik slovenskega balinanja izkoristilo za sestanek s hrvaškimi kolegi. Predsednik BZS Primož Marinko je skupaj s podpredsednikom Gregorjem Moličnikom in predsednico komisije za žensko balinanje Brigito Vrenko Hribar gostil hrvaško delegacijo na čelu s predsednikom balinarske zveze Tomislavom Ćurkom.

V prostorih BŠK Krim je beseda tekla o aktualnem dogajanju v svetovnem in evropskem balinanju. Sogovorniki so posebno pozornost namenili bodočem sodelovanju obeh balinarskih zvez, mednarodni ženski balinarski ligi, skupnim projektom in možnostim financiranja preko EU skladov, sodelovanju na področju izobraževanja sodniškega, tehničnega in strokovnega kadra ter informiranju o razvoju raffe in petanke.

V imenu Hrvaške balinarske zveze je vodja hrvaške reprezentance Čedo Vukelić predsedniku BZS Primožu Marinku podelil posebno plaketo kot zahvalo za povabilo in dobro organizacijo mednarodnega turnirja četvork.