Jadran HK slavil na Guštinovem memorialu

V nedeljo je v sežanski balinarski dvorani potekal tradicionalni mednarodni turnir v spomin na balinarskega delavca Darka Guština.

Ob prisotnosti številnih znanih imen slovenskega balinanja so se med najboljšo četverico prebile ekipe Lovrana, Jadrana Hrpelje - Kozina ter dve zasedbi Skale. V izredno napetem finalnem obračunu sta se izkazala Gašper Povh v vrstah Skale 1 in Erik Čeh, ki je za to priložnost okrepil zasedbo Jadrana. Najprej je Povh je z zadetim balinom ohranil sežansko zasedbo v igri za zmago, a je bil v zadnjem obratu natančen tudi Čeh, ki je tako skupaj s soigralci Borisom Bernetičem, Silvom Kastelicem in Vojkom Panzovskim dvignil zmagovalni pokal. Gašper Povh se je skupaj z Gašperjem Kraševcem in Robertom Dekanjem moral zadovoljiti z drugim mestom, medtem ko je tretje mesto osvojila ekipa Skala 2 v postavi Eva Hervol, Klemen Sosič in Matija Povh.

Pokale za najboljše je podelil predsednik balinarskega kluba Skala Sežana Miran Hrvatič, vodja tekmovanja in sodnik je bil Miroslav Likar.

6. Guštinov memorial Četrtfinale:
Lovran - Brkini 11:10, Jadran HK - Gradna 9:5, Skala 2 - Pliskovica 8:7, Skala 1 - Bistrica 11:7. Polfinale: Skala 2 - Skala 1 8:13, Lovran - Jadran HK 1:13. Za 3. mesto: Lovran - Skala 2 0:13. Finale: Skala 1 - Jadran HK 8:9.