Slovenska zmaga na mednarodnem turnirju v Poreču

Podrobnosti

Tradicionalni turnir dvojic “Blažević - Velenik” v hrvaškem Poreču, ki je potekal od 12. do 22. decembra”, je v moški konkurenci prinesel zmago slovenske naveze Toni Trobec - Erik Čeh.

Balinarska dvorana Veli Jože v Poreču je skoraj dva tedna gostila 10. Memorialni balinarski turnir “Blažević - Velenik” na katerem je nastopilo kar 64 moških in 24 ženskih dvojic. Na turnirju so v obeh kategorijah nastopile tudi številne slovenske dvojice, ki so zabeležile odlične rezultate.

V ženski konkurenci sta se najvišje zavihteli članici pivškega Oro Met-a Mia Švara in Samanta Štunf, ki sta morali v sobotnem polfinalu priznati premoč kasnejšima zmagovalkama Rozmariji Karuza in Juliji Cimić, turnir pa sta končali na četrtem mestu, medtem ko sta Polona Zule in Sara Jenčič tekmovanje zaključili v četrtfinalu.

V moški konkurenci sta blestela Toni Trobec in Erik Čeh, ki sta na koncu osvojila prvo mesto. Kombinacija izkušenj in mladosti se je izkazala za zmagovalno, saj je slovenska dvojica v nedeljskih izločilnih bojih kot po tekočem traku premagovala člane hrvaških prvoligašev in se s finalno zmago proti Elvisu Barbaru in Nikoli Hrelji z 11:9 vpisala na prestižni seznam zmagovalcev memoriala.

“Gre za enega izmed najmočnejših turnirjev v okolici, na katerem je nastopilo kar 64 vrhunskih dvojic. Skozi celoten teden sva igrala odlično. V četrtfinalu sva se tekmecem izmuznila skozi šivankino uho in nato v polfinalu in finalu odigrala še na višjem nivoju. Erik je odlično zbijal, jaz pa sem se pri bližanju dobro prilagodil zahtevnim terenom,” je razplet pokomentiral Trobec.

You have no rights to post comments

   
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
© Balinarska Zveza Slovenije