Gašper Povh najboljši športnik Krasa in Brkinov

Podrobnosti

Kulturni dom v Štanjelu je v ponedeljek zvečer gostil tradicionalno prireditev »Športnik Krasa in Brkinov«. Med dobitniki nagrad so bili številni balinarji na čelu z aktualnim mladinskim svetovnim prvakom v hitrostnem zbijanju Gašperjem Povhom

 

Letošnji izbor za najboljše športnike Krasa in Brkinov, ki sta ga z obiskom počastila tudi legendarna olimpijca Miroslav Cerar in Rajmond Debevec, so v veliki meri obeležili kraški in brkinski balinarji.

V središču pozornosti je bil član sežanske Skale Gašper Povh, ki je v letu 2019 osvojil naslov svetovnega mladinskega prvaka v hitrostnem zbijanju, obenem pa je postavil še mladinski svetovni rekord v tej disciplini. Najboljši športnik Krasa in Brkinov za leto 2019 je po prejemu nagrade povedal: »Nagrade resnično nisem pričakoval, saj sem vedel, da se zanjo poteguje ogromno športnikov z izjemnimi rezultati. S prejemom tega priznanja sem dobil še eno potrditev, da dobro delam in zato se bom v takem tempu trudil tudi v prihodnje. Sedaj sem osredotočen na superligaško tekmovanje, nato pa bom svoje misli preusmeril na svetovno prvenstvo.«

 

Mlada balinarka Iva Guštin je prejela priznanje za naslov »Balinar leta 2019« v kategoriji do 14 let in tri državne lovorike, Jaka Štremfel pa je bil nagrajen za naslov mladinskega svetovnega podprvaka v štafetnem zbijanju.

Pri klubih je bil z jubilejno zlato plaketo za več kot 60 let delovanja nagrajen Balinarski klub Skala Sežana. Za več kot 40 let delovanja je isto priznanje prejel Balinarski klub Jadran Hrpelje – Kozina, priznanje za napredovanje v prvo ligo pa je prejela članska ekipa Balinarskega kluba Gradna Gik Obrov.

You have no rights to post comments

   
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
© Balinarska Zveza Slovenije