Gašper Povh najboljši športnik Krasa in Brkinov

Kulturni dom v Štanjelu je v ponedeljek zvečer gostil tradicionalno prireditev »Športnik Krasa in Brkinov«. Med dobitniki nagrad so bili številni balinarji na čelu z aktualnim mladinskim svetovnim prvakom v hitrostnem zbijanju Gašperjem Povhom

Letošnji izbor za najboljše športnike Krasa in Brkinov, ki sta ga z obiskom počastila tudi legendarna olimpijca Miroslav Cerar in Rajmond Debevec, so v veliki meri obeležili kraški in brkinski balinarji.

V središču pozornosti je bil član sežanske Skale Gašper Povh, ki je v letu 2019 osvojil naslov svetovnega mladinskega prvaka v hitrostnem zbijanju, obenem pa je postavil še mladinski svetovni rekord v tej disciplini. Najboljši športnik Krasa in Brkinov za leto 2019 je po prejemu nagrade povedal: »Nagrade resnično nisem pričakoval, saj sem vedel, da se zanjo poteguje ogromno športnikov z izjemnimi rezultati. S prejemom tega priznanja sem dobil še eno potrditev, da dobro delam in zato se bom v takem tempu trudil tudi v prihodnje. Sedaj sem osredotočen na superligaško tekmovanje, nato pa bom svoje misli preusmeril na svetovno prvenstvo.«

Mlada balinarka Iva Guštin je prejela priznanje za naslov »Balinar leta 2019« v kategoriji do 14 let in tri državne lovorike, Jaka Štremfel pa je bil nagrajen za naslov mladinskega svetovnega podprvaka v štafetnem zbijanju.

Pri klubih je bil z jubilejno zlato plaketo za več kot 60 let delovanja nagrajen Balinarski klub Skala Sežana. Za več kot 40 let delovanja je isto priznanje prejel Balinarski klub Jadran Hrpelje – Kozina, priznanje za napredovanje v prvo ligo pa je prejela članska ekipa Balinarskega kluba Gradna Gik Obrov.