Košanski balinarji gradijo balinišče z nadstreškom

Podrobnosti
Balinarski klub Košana že nekaj let tlakuje pot do novega pokritega balinišča in v letu 2019 so bili narejeni prvi vidni koraki na tej poti.
 
V začetku letu 2019 so v Košani skozi več sestankov in usklajevanj dorekli dokončno podobo novega balinarskega objekta in tudi pripravili vso potrebno dokumentacijo. Objekt bo meril 36 metrov v dolžino ter 18 metrov v širino, kar pomeni da bo primerno prostoren in prijazen do uporabnikov. Člani košanskega kluba so oktobra 2019 z Občino Pivka podpisali pogodbo za financiranje prve faze izkopa, nekaj deset metrov od obstoječega balinarskega objekta. 
 
Nato so takoj zavihali rokave in našli izvajalca, ki je na začetku novembra začel z deli in po mesecu dni dela so bili že vidni sadovi dela. V tem mesecu je bilo zabeleženih 20 dni izkopa, opravljene so bile dodatne geološke meritve terena, obenem pa so člani BK Košana pripomogli k temu, da sta bila okolica in teren primerno pripravljena in varna za izkop. Trenutno je že vidna natančna lokacija novega objekta, ki bo omogočal precej boljše in konstantnejše razmere za trening. V Košani se nadejajo, da bo novi objekt kmalu po uradni otvoritvi gostil kakšno odmevno tekmovanje. 
 
"Vse to ne bi bilo mogoče brez podpore vpletenih v naš projekt. Na prvem mestu bi se zahvalili županu in vsem vključenim na Občini Pivka za posluh pri naših potrebah in podporo v naših korakih. Potem so tukaj naša izvajalca Aleš Iskra s.p. in Jožef Marc s.p., ki sta kljub ne najbolj ugodnim razmeram odlično in v času opravila svoje delo, kot tudi naš projektant Tomaž Biščak. Kot vedno so za nami stala tudi lokalna društva in skupnost, za kar se jim lepo zahvaljujemo. V letu 2020  želimo narediti še korak naprej s pomočjo Občine Pivka, Balinarske zveze Slovenije in Fundacije za šport. Razmere so se vpričo epidemije sicer malo spremenile. Še vedno upamo da se nam bo uspelo držati načrta, v skladu s katerim bi v letu 2020 naredili osnovno ploščo, katere del bi bile tudi balinarske steze. Tako bi že lahko zalučali prve krogle na novi podlagi. Ob tej priložnosti  izražamo upanje, da vsi člani kluba, podporniki, donatorji in sploh vsi ljubitelji balinanja varno preživljate čas epidemije ter da se kmalu srečamo na balinišču - starem in novem," so sporočili člani BK Košana.

You have no rights to post comments

   
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
© Balinarska Zveza Slovenije