Treniraj kot svetovni prvak

Zaradi izrednih razmer so zaprte tako balinarske dvorane kot zunanja balinišča. Vseeno pa vrhunski balinarji ohranjajo svojo fizično pripravljenost. Vas zanima, kako to počne Aleš Borčnik?

"Karanteno preživljamo skupaj z družino. Sam delam od doma, žena pa gre vsak dan za nekaj ur v službo. Moja dan se začne z jutranjim tekom oziroma vajami za moč. Sledi zajtrk, potem pa starejša hčerka začne s poukom, ki ji vzame dve do tri ure dnevno. Seveda je potrebno zabavati še ostala dva mlajša otroka," je svoj dneve v karanteni opisal balinarski šampion Aleš Borčnik.

Ob skrbi za otroke in svojo fizično pripravljenost seveda ne zanemarja niti službenih obveznosti: "Preko celega dne delam za šolo: priprave za predmet šport (videi, slikovno gradivo...) ter pogovori s starši in učenci razreda, katerega razrednik sem."

Minuli konec tedna bi se po prvotnem koledarju moralo zaključiti tekmovanje tako v slovenski superligi kot v Serie A, v kateri Borčnik nosi dres BRB Ivree, a bo zaradi vsem znanih razlogov na odločilne boje potrebno še počakati.

Dolgoletni slovenski reprezentant razkriva, kakšno je stanje pri naših zahodnih sosedih: "V navezi sem s soigralcem Emanuelejem Ferrerom. Pravi, da so že štiri tedne v strogi karanteni. Za vsak izhod iz stanovanja potrebujejo dovolilnico. Najbolj ogroženi mesti sta Bergamo in Milano, mimo katerih se vozimo do 150 kilometrov oddaljene Ivree. Tam je na srečo stanje malce manj kritično. Prejšnji teden so zaprli tudi podjetja, v  katerih so delali naši soigralci.  Že dlje časa sta zaprti obe podjetji naših dveh sponzorjev."

Borčnik se nadeja, da bo še pred poletnimi počitnicami lahko ponovno v roke prijel balinarske krogle: "Glede nadaljevanja sezone nimamo jasnih informacij. V prvenstvu  je ostalo le še dva redna kola in zaključni turnir. Serie A bi lahko zaključili v enem tednu. Upam, da se bo situacija umirila in da bi lahko odigrali prvenstvo do konca. Možnost tekem bi bila v juniju, juliju ali septembru. Verjetno, pa bodo v Italiji vsi z enim očesom opazovali, kaj se bo dogajalo z nogometom in kakšen bo njihov prvi korak."

Ponujamo vam načrt vadbe aktualnega svetovnega prvaka v štafetnem zbijanju in osvajalca številnih odličij na največjih mednarodnih tekmovanjih Aleša Borčnika. Omenjene vadbe lahko izvajate v vaših bivalnih prostorih, na dvorišču ali vrtu. Pri morebitnem teku na prostem spoštujte vse aktualna pravila za zaščito zdravja prebivalcev.