V Kortah najboljši Žiga Moličnik

Balinarski klub Korte je v nedeljo gostil turnir mladih do 14 let v igri posameznikov. Po zanimivih in kakovostnih bojih se je zmage veselil Žiga Moličnik iz BD Kozlek Kuteževo.

Kar 16 mladih balinarjev iz šestih klubov je v nedeljo merilo moči na balinišču v Kortah. Že skupinski del tekmovanje je prinesel obilo odličnih  tekem, v izločilnih bojih pa se je napetost le še stopnjevala.

Pokal za zmagovalca je romal v roke Žige Moličnika (Kozlek Kuteževo), ki je v četrtfinalu ugnal Jakoba Tragina (Skala Sežana) s 6:4, v polfinalu je bil boljši od Denisa Šavka (ŠB Korte - Izola) z 12:1, v velikem finalu pa še od Jurija Gardina (ŠB Korte - Izola) z 10:5. Tretje mesto je v obračunu domačinov pripadlo Šavku, ki je premagal Gabrijela Koreniko z 9:3.

Turnir Korte U14, posamezno:

Četrtfinale:

Šavko (ŠB Korte - Izola) - Jager (ŠB Korte - Izola) 9:4
Gardina (ŠB Korte - Izola) - Štajner (ŠB Korte - Izola) 5:4
Korenika (ŠB Korte - Izola) - Burdych (ŠB Korte - Izola 7:5)
Ž. Moličnik (Kozlek Kuteževo) - Tragin (Skala Sežana) 6:4

Polfinale:

Šavko - Moličnik 1:12
Gardina - Korenika 13:1

Za 3. mesto:

Šavko - Korenika 9:3

Finale:

Moličnik - Gardina 10:5

Spored naslednjih turnirjev v Kortah:

- nedelja, 14.6.2020 ob 8.30; otroci U-11 bližanje v krog; prijava do 12.6.2020.

Razpored turnirja bo sestavljen na dan tekmovanja odvisno od števila prijavljenih. Po končanem turnirju bo za nastopajoče organizirano kosilo, na sporedu pa bo tudi podelitev pokalov in medalj najboljšim.

Dodatne informacije: Miran Kleva, tel.: 031 646 154.