Veličastnih 60 let Angela Besednjaka

V soboto je veličastni jubilej 60 let delovanja praznovalo Balinarsko društvo Angel Besednjak iz Maribora. Leta 1952 je iz takratnega Delavskega kulturno-prosvetnega društva Svoboda Tabor Maribor nastala balinarska sekcija. Železniški delavci so svoj prosti čas preživljali na balinišču in kmalu ustanovili svoje društvo ter ga poimenovali po narodnem heroju Angel Besednjaku, kateri je že pred vojno delal v železniških delavnicah v Mariboru.

cool image

Balinarsko društvo Angel Besednjak Maribor je vseskozi nosilec balinarskega športa na Štajerskem koncu. Največji tekmovalni uspeh so balinarji tega kluba dosegli leta 1972 v Ljubljani, ko so postali podprvaki takratne skupne države Jugoslavije. Sobotne prireditve se je udeležil tudi Slavko Podkrižnik, edini še živeči član takratne ekipe. Predsednik društva Zmago Gomzi je ob svečanem nagovoru pred pričetkom turnirja omenil, da bodo v sodelovanju z Mestno občino Maribor ter Balinarsko Zvezo Slovenije poskušali realizirati dolgoletno željo mariborskih balinarjev in sicer, da se postavi novi pokriti objekt s štirimi stezami, tudi s pomočjo BZS.

cool image