Reprezentance

V Lyonu brez slovenskega presežka

Letošnja izvedba mednarodnega turnirja dvojic za Pokal Charles Beraudier v francoskem Lyonu ni prinesla vidnejšega uspeha slovenski balinarski reprezentanci, ki je po treh napetih obračunih zaključila s tekmovanjem v skupinskem delu.

p

Prvi krog 39. mednarodnega turnirja dvojic za Pokal Charles Beraudier, na katerem nastopa 16 dvojic iz Italije, Hrvaške, Monaka, Slovenije in Francije je prinesel pravo dramo v obračunu skupine 4 med Slovenijo in Saint Vulbasom. Slovenska reprezentanta Davor Janžič in Dejan Tonejc sta dvoboj odprla z nekaj napakami, tako da sta Sebastien Mourgoues in Thierry Michel hitro pobegnila na 1:6. Nadaljevanje obračuna je prineslo boljšo predstavo slovenskih balinarjev, ki sta po uri igre povedla s 7:6. Sledil je nov nalet Francozov za 7:10, v zadnje minute obračuna pa je Saint Vulbas krenil s prednostjo 9:10. Tonejc in Janžič sta končnico odigrala praktično brez napake, a je najprej Mourgues zadel balina in razveljavil obrat, po izteku igralnega časa pa je Michel zadel zadnjo kroglo na drugi črti in potrdil minimalno zmago.

Tudi drugi krog turnirja  v Lyonu ni razočaral ljubiteljev napetih končnic. Slovenca sta bila proti mladima francoskima reprezentantoma Nicolasu Bourinnu in Romainu Garnieru že v izgubljenem položaju saj sta ob pisku sirene zaostajala s 6:8, a sta v zadnjem obratu izvlekla dodatni met, v katerem sta unovčila bogate izkušnje in se z zmago z 9:8 prebila v repasaž, v katerem ju je čakal še en obračun proti Mourguesu in Michelu iz zasedbe Saint Vulbas.

Odločilni obračun za napredovanje v nedeljske izločilne boje sta Janžič in Tonejc odprla z vodstvom 3:0, nato pa ste se Francoza zbrala in hitro stopila slovensko prednost ter povedla s 3:4. Sredina obračuna je minila v izmenjavah v vodstvu, dobrih 45 minut pred iztekom igralnega časa pa je dvojica Saint Vulbasa pobegnila na 7:10. Kljub nekaj dobrim potezam slovenske dvojice do preobrata ni prišlo, tako da sta Janžič in Tonejc po porazu z 8:13 zaključila z nastopi in ostala brez nedeljskih obračunov za najvišja mesta.

“Nisva uspela povezati daljšega obdobja odlične igre. Preveč sva nihala in to naju je stalo napredovanja,” sta bila enotnega mnenja slovenska reprezentanta, ki sta v preteklosti že slavila zmago na enem izmed najprestižnejših balinarskih turnirjev v Evropi, skupno pa je Slovenija v Lyonu slavila petkrat.

V izločilne boje so se uvrstile francoske dvojice Cro Lyon 1, Cro Lyon 2, Balaruc 1, Balaruc 2, Rumilly, Fontaine, Saint Vulbas in italijanska Perosina.

Skupina 1:
Rumilly (Challamel, G.Chirat, Belay) - Lyon Sport Métropole (Riberon, Frérie, Buisson) 13:2
CRO Lyon 1 (Percherancier, Eymard, Grail) - Francija 1 (Micoud, Benoit) 13:7
Rumilly - Cro Lyon 4:13
Lyon Sport Metropole - Francija 13:6
Rumilly - Lyon Sport Metropole 13:1

Skupina 2:
Monaco (Laugier, Andy Garcia, Peyret) - Perosina (Feruglio, Melignano, Collet) 1:13
Fontaine (Roche, Ducoté, Biondi) - Annecy (Reyne, La Posta, Condro) 10:5
Perosina - Fontaine 13:1
Monaco - Annecy 4:13
Fontaine - Annecy 9:6