V Francijo z visokimi cilji

Jutri zjutraj se bo na pot v Francijo podala slovenska mladinska balinarska reprezentanca. Potem ko je bilo lanskoletno svetovno prvenstvo v Alžiriji dokončni odovedano je prišlo do odločitve, da se izpelje evropsko mladinsko prvenstvo, ki bo na sporedu ta konec tedna v kraju Saint Vulbas. Nastopilo bo dvanajst reprezentanc. Za mlajše člane U23 bo po letu 1992 to drugo evropsko prvenstvo, mladinci U18 pa bodo v evropskemu merilu moči merili prvič. Naj spomnim, leta 1992 je v Saint Priestu naslov evropskega prvaka v kategoriji U23 osvojil Bojan Novak, Matjaž Pelc je bil drugi v natačnemu zbijanju, v moštvenemu tekmovanju pa je Slovenija osvojila srebrno kolajno. Poleg Novaka in Pelca sta za izbrano selekcijo nastopila še Jure Rijavec in Aljoša Ferfolja.

Tokrat bo tekmovanje potekalo nekoliko drugače. Anton Kosar, selektor reprezentančne kategorije U18 je za prihajajočo nalogo izbral Gašperja Povha in Erika Čeha. Skupaj bosta nastopila v štafeti, Povh bo poskušal priti do kolajne tudi v hitrostnemu zbijanju, Čeh pa v natančnemu zbijanju. Selektor reprezentančne selekcije U23 Aleš Škoberne bo v Francijo popeljal tri izbrance. Žan Sodec bo nastopil v igri bližanja in zbijanja v krog, Jaka Kosirnik bo nastopil v klasiki, skupaj z Matijo Povhom pa v igri dvojic. "Fantje so dobro delali in so odlično pripravljeni. Rezultati na treningih so bili vzpodbudni, sedaj moramo te ponoviti še na prvenstvu in kolajne zagotovo ne bodo izostale", sta zatrjevala oba selektorja.

Poleg obeh selektorjev in petih reprezentantov bodo v slovenski delegaciji še sodnik Danijel Milavec, tehnični delegat Primož Marinko ter Zdenko Fajdiga, ki nas bo preko foruma obveščal iz samega prizorišča.

Kot je razvidno iz propozicij tekmovanja bo v tehničnih disciplinah način tekmovanja nekoliko drugačen. Za napredovanje med najboljše štiri bo štel seštevek obeh serij v predtekmovanju.

Program tekmovanja

ČETRTEK - 08.02.2018

• 18:00 žreb

PETEK - 09.02.2018