Mladi Slovenci tudi tokrat drugi

V Poreču je bil ta konec tedna na sporedu mednarodni mladinski turnir Alpe Jadran katerega se je udeležila tudi slovenska mladinska izbrana vrsta. Selektor slovenske mladinske reprezentance Anton Kosar je za to reprezentančno akcijo vpoklical šesterico. Naše barve so zastopali Gašper Povh, Nelly Škoberne, Jan Guštin, Jaka Štremfel, Luka Močnik in Luka Blaževič. Mladi Slovenci so zabeležili dve zmagi, v odločilnemu dvoboju proti reprezentanci Hrvaške pa so remizirali, tako da je o končnemu zmagovalcu odločal količnik iger. Jaka Štremfel je bil najboljši tekmovalec turnirja v hitrostnemu zbijanju, skupaj z Gašperjem Povhom pa sta tvorila najboljšo štafeto. "O končnemu zmagovalcu sta odločali krogla, dve. Zelo sem zadovoljen z nastopom reprezentance predvsem v tehničnih disciplinah, ki bodo na sporedu na svetovnemu prvenstvu", je bila sklepna misel selektorja Kosarja.

Rezultati slovenske reprezentance

• SLOVENIJA - FURLANIJA JULIJSKA KRAJINA 14:2