V letu 2020 brez svetovnih prvenstev

Podrobnosti
Izvršni odbor Mednarodne balinarske zveze FIB je na dopisni seji odločil, da so vsa svetovna prvenstva, ki so bila predvidena v letu 2020, prestavljena na prihodnje leto. Če bodo razmere omogočale bodo letos skušali izpeljati vsaj kontinentalna prvenstva v članski moški in ženski konkurenci.
Epidemija koronavirusa je prekinila balinarska tekmovanja širom po svetu. Trenutno so zaustavljene vse državne lige, velike spremembe pa bo doživel tudi mednarodni koledar, saj so številni dogodki že odpovedani ali prestavljeni. Izvršni odbor Mednarodne balinarske zveze FIB je na dopisni seji, dne 18. aprila 2020, sprejel odločitev, da so svetovna prvenstva za ženske, mlajše člane in mladince prestavljena na leto 2021.
Organizatorji bodo v drugi polovici leta 2020 skušali izpeljati kontinentalna prvenstva. Tako je še vedno živo upanje, da bo Ljubljana gostila žensko evropsko prvenstvo, ki bi po prvotnem scenariju moralo biti na sporedu v mesecu maju, medtem ko naj bi francoska Nica oktobra gostila prvenstvo stare celine v moški konkurenci. Še vedno je nejasna usoda evropskega klubskega pokala.
Natančni datumi vseh mednarodnih tekmovanj bodo znani v poletnih mesecih.
 
Predsednik Balinarske zveze Slovenije in član Izvešnega odbora FIB, Primož Marinko, je po koncu seje pojasnil: “Preložitev svetovnih prvenstev na naslednje leto se nam je zdela najbolj smiselna, saj bi bilo letos tudi ob morebitni umiritvi razmer težko zagotoviti udeležbo vseh reprezentanc. Pojavila se je ideja, da bi naslednje leto svetovna prvenstva v balinanju izvedli skupaj z disciplino rafa. Evropska balinarska zveza bo letos skušala izpeljati evropski prvenstvi za ženske in moške, kar je zelo pomembno tudi za financiranje naše zveze s strani države. V drugi polovici leta naj bi Slovenija gostila mednarodna peteroboja v kategoriji članov in U15. Kljub trenutnim težavam lahko z optimizmom zremo proti prihodnosti.”

You have no rights to post comments

   
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
© Balinarska Zveza Slovenije