Državna prvenstva

Na Mastersu slavje Sare Jenčič

Ženski Masters 2019, ki je konec tedna potekal na ljubljanskem Krimu, je pripadel članici domačega kluba Sari Jenčič, ki je najbolj uspešno zbirala točke v vseh štirih disciplinah.

Sobotno in nedeljsko dogajanje na ženskem Mastersu je minilo v znamenju odličnih iger in zelo korektnega obnašanja vseh osmih tekmovalk, ki so se v soboto dopoldne najprej pomerile v igri v krog. Z zmago v finalni tekmi proti Evi Hervol s 24:22 je največ točk zbrala Sara Jenčič, ki je bila najbolj uspešna tudi v obeh serijah natančnega zbijanja. Po prvem dnevu, med katerim so dekleta v vsaki prosti minuti pozorno spremljala tudi finalne nastope slovenskih reprezentantov na svetovnem prvenstvu v Turčiji, sta se ji v skupnem seštevku najbolj približale Sonja Debevc iz Bistrice pri Tržiču in Polona Zule iz Pivke Oro Met.
Nedeljski spored so balinarke odprle z igro posameznic, v kateri je blestela članica Šiške Zumra Čankušič, Jenčičeva pa je z drugim mestom naredila velik korak proti končni zmagi, ki jo je potrdila s petim mestom v hitrostnem zbijanju. V tej disciplini je pričakovano slavila reprezentantka Nina Volčina, ki je v skupnem seštevku skočila na drugo mesto, medtem ko je v napetem boju za tretje mesto največ točk zbrala Sonja Debevc. “S sobotnim delom Mastersa sem si zagotovila nekaj prednosti pred nedeljskim nadaljevanjem. V klasični igri sem tako lahko igrala bolj sproščeno in ne pod pritiskom. S svojimi igrami sem zelo zadovoljna prav tako tudi z rezultati, predvsem v igri v krog ter natančnim zbijanjem. Veseli me tudi, da so dekleta odigrale lepe igre, kar se je pokazalo z zelo izenačenimi rezultati,” je razplet pokomentirala zmagovalka Mastersa.

GRAFIKON - MASTERS 2019