Krim gosti ženski Masters

Na balinišču ljubljanskega Krima bo v soboto in nedeljo potekal tradicionalni Masters. Na Mastersu bo sodelovalo osem balinark, ki so se po kriterijih točkovanja za Balinarko leta uvrstile med najboljše. Udeleženke morajo tekmovati v vseh štirih disciplinah, ki se igrajo na Mastersu - igra v krog, posamezno, natančno in hitrostno zbijanje.

Za izračun točk se upoštevajo mednarodna prvenstva in tekmovanja (Svetovno prvenstvo, Evropsko prvenstvo, Svetovni pokal, Evropski klubski pokal …), državna prvenstva in državna ligaška tekmovanja v koledarskem letu.
Na letošnjem Mastersu zaradi odsotnosti treh tekmovalk, ki so uvrščene med najboljših osem, sodelujejo balinarke uvrščene do 11.mesta.
Udeleženke Mastersa 2019 so: Nina Volčina (135 točk), Sara Jenčič (125 točk), Eva Hervol (83 točk), Sonja Debevc (76 točk), Polona Zule (60 točk), Zumra Čankušič (52 točk), Romana Vrabec 52 točk) in Leja Vehovec (51 točk). Naslov iz lanskega leta brani Nina Volčina.