Na Mastersu slavje Sare Jenčič

Ženski Masters 2019, ki je konec tedna potekal na ljubljanskem Krimu, je pripadel članici domačega kluba Sari Jenčič, ki je najbolj uspešno zbirala točke v vseh štirih disciplinah.

Sobotno in nedeljsko dogajanje na ženskem Mastersu je minilo v znamenju odličnih iger in zelo korektnega obnašanja vseh osmih tekmovalk, ki so se v soboto dopoldne najprej pomerile v igri v krog. Z zmago v finalni tekmi proti Evi Hervol s 24:22 je največ točk zbrala Sara Jenčič, ki je bila najbolj uspešna tudi v obeh serijah natančnega zbijanja. Po prvem dnevu, med katerim so dekleta v vsaki prosti minuti pozorno spremljala tudi finalne nastope slovenskih reprezentantov na svetovnem prvenstvu v Turčiji, sta se ji v skupnem seštevku najbolj približale Sonja Debevc iz Bistrice pri Tržiču in Polona Zule iz Pivke Oro Met.
Nedeljski spored so balinarke odprle z igro posameznic, v kateri je blestela članica Šiške Zumra Čankušič, Jenčičeva pa je z drugim mestom naredila velik korak proti končni zmagi, ki jo je potrdila s petim mestom v hitrostnem zbijanju. V tej disciplini je pričakovano slavila reprezentantka Nina Volčina, ki je v skupnem seštevku skočila na drugo mesto, medtem ko je v napetem boju za tretje mesto največ točk zbrala Sonja Debevc. “S sobotnim delom Mastersa sem si zagotovila nekaj prednosti pred nedeljskim nadaljevanjem. V klasični igri sem tako lahko igrala bolj sproščeno in ne pod pritiskom. S svojimi igrami sem zelo zadovoljna prav tako tudi z rezultati, predvsem v igri v krog ter natančnim zbijanjem. Veseli me tudi, da so dekleta odigrale lepe igre, kar se je pokazalo z zelo izenačenimi rezultati,” je razplet pokomentirala zmagovalka Mastersa.

GRAFIKON - MASTERS 2019