Trata petič zapored

Končana je sedemindvajseta superligaška balinarska sezona na vrhu pa ni prišlo do sprememb. Balinarji Trate iz Škofje Loke so osvojili peti zaporedni naslov državnih prvakov, v zgodovini kluba pa je to že štirinajsta lovorika. V zelo zanimivi finalni tekmi so Škofjeločani premagali perspektivno ekipo Agrochem iz Nove Gorice.

V soboto smo spremljali polfinalna obračuna, ki nas nista navdušila.  Od dopoldanskega srečanja med Agrochemom in Zabičam smo si veliko obetali, a so slednji odigrali pod svojimi zmožnostmi in izgubili dvoboj že pred zadnjimi igrami. V popoldanskem dvoboju ni bilo skoraj nič drugače. Ljubljančani so bili poraženi v vseh uvodnih igrah, nekoliko jim je uspelo popraviti vtis v tehničnih disciplinah, z zmago v štafeti pa so si zagotovili nastop tudi v zadnjih igrah. Za preboj v finale bi moral Krim zmagati v vseh štirih igrah, a je bila tekma odločena že po ekspresni zmagi Veharja v klasiki.

Finale so odločneje pričeli Škofjaločani, ki v letošnji sezoni niso bili na tako visoki ravni kot smo jih bili vajeni. Za sklepni del prvenstva so se odlično pripravili, izstopal pa je tokrat nepremagljivi Uroš Vehar z izjemnimi nastopi.  Balinarji Agrochema se niso predajali vnaprej ampak so ponudili branilcem naslova dober odpor. V uvodnih igrah so z dvema remijema uspeli iztržiti dve točki, po tehničnih disciplinah pa so zaostanek znižali  in zadnji del tekme je obetal dramatičen zaključek. Da do preobrata ni prišlo je najprej poskrbel Vehar v klasiki, nato pa še domača trojka v zasedbi Možina - Mlinar - Tomše in slavje v Škofji Loki se je lahko pričelo.

SUPER LIGA - final four - polfinale

• AGROCHEM - ZABIČE 14:2
  • TRATA - KRIM 17:9

SUPER LIGA - final four - finale

• TRATA - AGROCHEM 16:10

Izžrebani pari predkroga evropskega pokala

Znan je nasprotnik slovenskega podprvaka v prekrogu letošnjega evropskega pokala. Balinarji Agrochema se bo konec 28. aprila na gostovanju v bližiini Torina pomerili z italijanskim podprvakom La Perosino. Povratno srečanje bo 5. maja v Novi Gorici. Medtem ko čakamo še na zaključek hrvaškega prvenstva pa je že znano da so Trata, BRB Ivrea in CRO Lyon uvrščeni v četrtfinale tega tekmovanja. Pontese, aktualni evropski prvak, ne bo branil naslova. Po rednemu delu italijanskega prvenstva je osvojil četrto mesto, pot v evropsko tekmovanje pa je omogočala le osvojitev naslova državnih prvakov.

• SAINT VULBAS (FRA) - HRVAŠKA 3
  • LA PEROSINA (ITA) - AGROCHEM (SLO)
  • GAGLIANICO (ITA) - HRVAŠKA 4
  • HRVAŠKA 2 - AIX LES BAINS (FRA)