Superliga: Črna sobota za balinarje Skale

5. krog balinarske superlige je dobrim 70-im gledalcem v novogoriški balinarski dvorani ponudil čustven obračun med prvouvrščeno in v letošnji sezoni še neporaženo SKALO ter AGROCHEM HRASTOM, ki je z zbranimi tremi točkami in šestim mestom na lestvici nujno potreboval odličen rezultat. In ga z dobro igro tudi dosegel. Za končni rezultat: AGROCHEM HRAST: 22, SKALA: 4.

Dvoboj nekdanjih soigralcev

Gašper in Matija Povh, Peter Ravbar in Klemen Sosič, balinarji Skale iz Sežane, so bili v soboto pred zahtevno nalogo, saj so se morali boriti proti svojim lanskoletnim soigralcem. Kot je po tekmi povedal strateg Agrochem Hrasta Valter Švara, je dobro medsebojno poznavanje z nasprotnikom lahko v določenih trenutkih prednost, v drugih pa slabost. »Polovica ekipe Skale je bivših tekmovalcev Hrasta, deset let so igrali za nas, tako da se dobro poznamo, tako šibkosti kot vrline. Danes smo uspeli izkoristiti prednosti medsebojnega poznavanja in domačega terena. Rezultat smo obrnili nam v prid.«

Švara: Odločala je borbenost balinarjev

V letošnji sezoni balinarjem Agrochem Hrasta ni in ni steklo. Točke v Novi Gorici so nujno potrebovali. »Potrebovali smo to zmago. Dosegli smo jo proti zelo zahtevnemu nasprotniku. Mislim, da je danes odločala borbenost igralcev, dejansko je to prva tekma v letošnji sezoni, ki smo jo odigrali na visoki ravni, nekje čez 80%. Cela ekipa se je borila. Zelo pozitivno nas je danes presenetil 18-letni Jure Fabjan. Bil je pravo presenečenje tekme.« Zmaga in osvojeni točki v ekipo vračata mir. »Te točke smo res krvavo potrebovali. Če bi danes izgubili, mislim, da bi bil pod vprašajem naš nastop na zaključnem turnirju najboljše četverice. Obenem pa se je tudi v ekipi že začel pojavljati nemir. Današnja zmaga umirja ozračje, tako da lahko gremo normalno naprej,« zaključi Švara.

Sosič: Imeli smo slab dan

Porazi so boleči. Tudi sobotni v Novi Gorici je bil. Razočaranje balinarjev Skale posledično veliko. Po tekmi je videno igro svojih varovancev komentiral strateg Iztok Sosič: »Tudi proti Agrochem Hrastu smo se držali starega načrta – iztržiti vsaj 4 točke v prvem delu tekmovanja, vendar nam to ni uspelo, še več, izgubili smo 8:0. Nasprotniki so bili v naletu, moji fantje so malo popustili, zalomili sta se še hitrostni disciplini. In potem ni bilo več poti nazaj, fantje so tekmo rutinsko odigrali do konca. Balinarjem Agrochem Hrasta čestitam za zasluženo zmago. Igrali so dobro, mi smo imeli slab dan. Zaradi ene tekme seveda ne bomo obupali. Mi gremo svojo pot naprej. Jutri je nov dan, sledijo nove tekme. Če bi nam kdo ponudil trenutno število točk pred začetkom sezone, bi bili zadovoljni. Današnji rezultat je res neugoden in za fante boleč, ampak to bomo prespali in šli naprej.«

Skala na drugem, Agrochem Hrast na petem mestu

Po porazu v Novi Gorici so balinarji Skale z osmimi točkami na drugem mestu lestvice, na vrh katere so se po prepričljivi zmagi proti Postojnski jami znova povzpeli balinarji Trate. Pred Sežančani je v soboto nova preizkušnja, tokrat bodo na domačem terenu gostili Košano, ki letos še ni zabeležila zmage in je pred 6. krogom na sedmem mestu. Nasprotnika pa po besedah Sosiča nikakor ne bodo podcenjevali. »Po današnjem porazu bo to ena izmed težjih tekem. Treba bo zbistriti glave in iti normalno v tekmo. Na papirju smo morda močnejši nasprotnik, a tekmo bo potrebno odigrati.«