Agrochem Hrast sam na vrhu, serijski prvaki klonili v Ljubljani

Sobotni drugi krog balinarske superlige je prinesel tri zelo izenačene obračune ter visoki zmagi Zabič in Ilirske Bistrice. Kot edino moštvo z dvema zmagama je na vrhu lestvice Agrochem Hrast, brez osvojene točke pa ostaja Košana.

V balinarskih krogih najbolj odmeva poraz branilcev naslova iz Škofje Loke na gostovanju pri Krimu. Obračun, ki so si ga lahko ljubitelji balinanja ogledali tudi v spletnem prenosu, je postregel s pravo dramo, v kateri so razpoloženi domači potegnili daljši konec. Pri Krimu je blestel mladi reprezentant Žan Sodec, ki je najprej v igri v krog ugnal Tadeja Premruja z 29:19, nato je v natančnem zbijanju z 29:23 premagal Uroša Veharja, za konec pa v igri posameznikov s 13:6 še Dejana Korena. V ljubljanski zasedbi so pomemben delež prispevali še Anton Kosar, Žiga Šinkovec ter Dragan Kutlačič, pri Škofjeločanih pa je bil v tekaških dsciplinah razpložen Gregor Oprešnik.

Zapisnik tekme: http://slavc.positiva.si/porocilo_super.php?liga=1&krog=2&a=4&b=3

Agrochem Hrast je drugo zmago v sezoni vpisal v Postojni. Po prvi tretjini dvoboja je vse kazalo na lahko delo Kobjeglavcev, ki so po zmagi mladega reprezentanta Jake Štremfla  v hitrostnem zbijanju povedli z 2:8, vendar se Postojnčani niso dali. Igor Linić in Boris Borovina sta znižala zaostanek na 6:8, v zadnjih klasičnih igrah pa so domačini zbrali kar šest točk, a je Agrochem Hrast z zmago v trojki zadržal minimalno prednosti in se veselil prvega mesta na lestvici.

Zapisnik tekme: http://slavc.positiva.si/porocilo_super.php?liga=1&krog=2&a=13&b=7

Zabiče so si proti gostom iz Portoroža hitro priigrale visoko prednost s 7:1, ki so jo z zmagami Gorana Vujanovića in Timija Ličana v hitrostnem zbijanju ter Antona Fabca in Simona Možine še povišale in Aikea Antena se je domov vrnila z nepričakovano visokim porazom.

Zapisnik tekme: http://slavc.positiva.si/porocilo_super.php?liga=1&krog=2&a=6&b=30

Ilirska Bistrica je domači obračun proti Košani gostila v balinarski dvorani v Obrovu. Domača zasedba je upravičila vlogo favorita in na čelu z v tej sezoni še nepremaganim Martinom Zdaucem, ki je v hitrostnem zbijanju ponovno zbral izjemnih 46 zadetkov, popolnoma nadigrala goste. Bistričani so kot novinci v superligi že v drugem krogu vpisali prvo zmago, medtem ko je Košana po dveh odigranih krogih še na ničli.

Zapisnik tekme: http://slavc.positiva.si/porocilo_super.php?liga=1&krog=2&a=33&b=34

Do prve točke je prišla koprska Marjetica, ki je v obračunu s Skalo potrdila, da je sestavila kakovostno zasedbo. Po začetnem vodstvu Koprčanov s 6:2 je v hitrostnem zbijanju ponovno zablestel Gašper Povh s 45 točkami. Na drugi strani je v tej disciplini Dejan Korošec prispeval dve točki za domačine, ki so v končnico tekme vstopili z vodstvom 10:8. Sežanci so hitro izničili zaostanek in bili celo blizu zmagi, a je domača dvojica Gregor Korošec - Roman Curk v zadnjem obratu prišla do izenačenja, tako da sta si ekipi razdelili točki.

Zapisnik tekme: http://slavc.positiva.si/porocilo_super.php?liga=1&krog=2&a=5&b=32

Superliga, 2. krog: Zabiče - Aikea Antena 21:5, Ilirska Bistrica - Košana 20:6, Marjetica Koper - Skala 13:13, Krim - Trata 16:10, Postojna - Agrochem Hrast 12:14. Lestvica: Agrochem Hrast 4, Zabiče in Skala 3, Ilirska Bistrica, Trata, Krim in Aikea Antena 2, Postojna in Marjetica Koper 1, Košana brez točk.