Derbi vodilnih v Novi Gorici, obračun mladih velemojstrov v Sežani

Sobotni tretji krog balinarske superlige bo prinesel derbi vodilnih v Novi Gorici med Agrochem Hrastom in Zabičami, velika mera pozornosti pa bo namenjena tudi obračunu med sežansko Skalo in ljubljanskim Krimom.

Po dveh odigranih krogih nove sezone balinarske superlige je edino moštvo s popolnim izkupičkom Agrochem Hrast, ki bo v soboto popoldne v Novi Gorici gostil trenutno drugouvrščene Zabiče. Kobjeglavci so v uvodnih dveh krogih premagali Krim in Postojno, proti Zabičam pa bodo Jaka Štremfel, Erik Petrič, Gregor Sever in ostali lovili tretjo zmago, ki bi jih utrdila na vrhu lestvice. Izkušena zasedba iz Zabič na čelu s Simonom Možino in Antonom Fabcem je po remiju v Postojni prikazala veliko boljši obraz na domačem dvoboju z Aikea Anteno in se zavihtela pod vrh lestvice.

Prvi mož Krima ob domači zmagi proti Trati v drugem krogu je bil mladi reprezentant Žan Sodec, ki je blestel tako v klasičnih igrah kot v natančnem zbijanju: S svojimi igrami proti Škofjeločanom sem več kot zadovoljen, saj sem dosegel odlične rezultate proti zelo izkušenim tekmecem. Celotna ekipa je odigrala vrhunsko tekmo in zaslužili smo si ti dve točki, je pojasnil Sodec, ki ga v soboto čaka gostovanje pri reprezentančnih kolegih Gašperju in Matiji Povhu. Sežanci so ostali brez avstralskega reprezentanta Daniela Samse, ki nastopa na svetovnem prvenstvu, a imajo v svoji zasedbi še dovolj močnih adutov za lov na dve točki proti gostom iz prestolnice.

Ilirska Bistrica je z izjemnim Martinom Zdaucem v drugem krogu premagala Košano in se z dobro popotnico odpravlja na gostovanje v Slovensko Istro, kjer bo Aikea Antena v dvorani na Belem Križu skušala izprati slab vtis iz gostovanja v Zabičah. Zanimivo bo videti, kako bodo po porazu v Ljubljani odreagirali branilci naslova iz Škofje Loke, ki jim v obračunu s Postojnčani pripada vloga favorita. V lov na prvo zmago v sezoni se bosta v Pivki podali zasedbi iz Košane in Kopra. Košanci imajo zaenkrat kot edino moštvo v superligi na svojem računu dve ničli. Koprčani so v domači dvorani minulo soboto v pravi drami prišli do točke proti Skali, a bodo za pobeg v varno sredino lestvice potrebovali tudi kakšno zmago.

Superliga 2019/20, 3. krog, sobota ob 15. uri:

Agrochem Hrast - Zabiče
Skala - Krim
Trata - Postojna
Aikea Antena - Ilirska Bistrica
Košana - Marjetica Koper

Lestvica po 2. krogu: Agorchem Hrast 4, Zabiče in Skala 3, Ilirska Bistrica, Trata, Krim in Aikea Antena 2, Postojna in Marjetica Koper 1, Košana 0 točk.