Na vrhu ponovno gneča

Po porazu vodilnega Agrochem Hrasta na kraškem derbiju v Sežani je stanje na vrhu superligaške lestvice bolj izenačeno. Skala ponovno drži drugo mesto, z novimi zmagami so se proti vrhu pomaknili Trata, Krim, Ilirska Bistrica in Postojna, medtem ko je Košana po petem porazu še naprej na dnu lestvice.

Serijo štirih zaporednih zmag so balinarji Agrochem Hrasta prekinili na gostovanju v Sežani, kjer se je Skala izkazala kot zelo trden nasprotnik. V prvem delu tekme sta si moštvi razdelili točke, sledil pa je odločen nalet Sežancev v tehničnih disciplinah. Brata Povh sta vpisala zmagi v hitrostnem zbijanju, nato sta bila Gašper Kraševec in Peter Ravbar uspešna še v natančnem zbijanju in Skala je pobegnila na 12:4. Kobjeglavcem je nekaj upanja dala zmaga štafete Erik Petrič - Jaka Štremfel, a so tudi zadnje klasične igre minile v znamenju domačinov, ki so se z visoko zmago vrnili v boj za sam vrh lestvice.

Zapisnik: http://slavc.positiva.si/porocilo_super.php?liga=1&krog=5&a=32&b=7

Obračun lanskih finalistov je postregel z izenačenim uvodom in popolno prevlado Škofjeločanov v nadaljevanju. Zabiče so imele lepo priložnost, da srečanje odprejo z vodstvom 2:6, a tega niso izkoristile in domačini so po odličnem nastopu Luke Koklja v hitrostnem zbijanju prvič povedli. Goran Vujanović je še uspel izenačiti na 6:6, nato pa so branilci naslova vzeli stvari v svoje roke in do konca dvoboja lanskim podprvakom niso prepustili niti drobtinice.

Zapisnik: http://slavc.positiva.si/porocilo_super.php?liga=1&krog=5&a=3&b=6

Tudi obračun v Portorožu je imel dve plati, saj je Aikea Antena po zmagi Nikole Đorđevića v hitrostnem zbijanju povedla že z 9:3, nato pa do konca srečanja zgolj nemočno opazovala juriš Krima. Goste iz prestolnice sta v igro za zmago s po 18 točkami v natančnem zbijanju vrnila Žan Sodec in Žiga Šinkovec, po zmagi ljubljanske štafete pa je bil rezultat izenačen na 9:9. Portorožani tudi v klasičnih igrah niso uspeli prekiniti naleta gostov, ki so z zmago napovedali boj za zaključni turnir najboljše četverice.

Zapisnik: http://slavc.positiva.si/porocilo_super.php?liga=1&krog=5&a=30&b=4

Novinca v elitni družbi sta moči merila v Obrovu in postregla s pravo dramo do zadnjega piska sirene. Gledalci so ponovno lahko uživali v izjemnih 45 točkah domačega matadorja Martinca Zdauca v hitrostnem zbijanju, na drugi strani pa so imeli Koprčani v svojih vrstah zelo razpoloženega Gregorja Korošca, ki je skupa z bratom Dejanom z zmago v štafeti gostom prinesel vodstvo z 8:10. O zmagovalcu so odločale zadnje igre, v katerih je za Bistričane v igri posameznikov blestel David Frank, zmagi pa sta odnesli tudi domači dvojici, kar je zadostovali za končnih 14:12.

Zapisnik: http://slavc.positiva.si/porocilo_super.php?liga=1&krog=5&a=33&b=5

Balinarska dvorana v Pivki je gostila sosedski obračun med Košano in Postojno, v katerem so domačini lovili prve letošnje točke, a se jim načrt ni posrečil. Košano so pokopale tehnične discipline, v katerih je osvojila skromni dve točki. Gostje iz Postojne so pridno zbirali točke v vseh disciplinah in na čelu z nepremagljivim Borisom Borovino prišli do druge zmage v sezone, s katero so se pomaknli v sredino lestvice.

Zapisnik: http://slavc.positiva.si/porocilo_super.php?liga=1&krog=5&a=34&b=13

Superliga, 5. krog: Skala - Agrochem Hrast 18:8, Trata - Zabiče 20:6, Ilirska Bistrica - Marjetica Koper 14:12, Aikea Antena - Krim 9:17, Košana - Postojna 7:19. Lestvica: Agrochem Hrast 8, Skala 7, Trata, Krim in Ilirska Bistrica 6, Postojna in Zabiče 5, Aikea Antena 4, Marjetica Koper 3, Košana brez točk.