Domačina do polnega izkupička

V obeh sobotnih zaostalih obračunih devetega kroga balinarske superlige sta slavili domači zasedbi portoroške Aikea Antene in ljubljanskega Krima.

Šest slovenskih balinarskih superligašev bo svoje prve dvoboje v letu 2020 odigralo prihodnjo soboto, štirje pa so bili na delu že to soboto, saj so morali odigrati zaostali tekmi iz prejšnjega koledarskega leta.

V dvorani na Belem Križu je Aikea Antena obračun s Skalo odprla s prepričljivim vodstvom 8:0. Sežanci so bili ob 40 točkah Gašperja Povha v hitrostnem zbijanu pričakovano uspešnejši v tehničnih disciplinah. A so Portorožani po zmagi Tadeja Kontiča v natančnem zbijanju povedli z 12:4 in si zagotovili lepo vodstvo pred končnico, v kateri so Kraševci malce bolj zapretili. Domači adut Loris Novak je suvereno opravil svoje delo v igri posameznikov, za končnih 16:10 v korist Portorožanov pa sta poskrbela Tadej Kontič in Marino Carpenetti.

Podobno se je razpletala tudi tekma v Ljubljani, saj je Krim proti Postojni po prvih klasičnih igrah povedel z 8:0. V tekaških disciplinah so bili gostje lahko zadovoljni z izkupičkom Igorja Linića, medtem ko so domači navijači zaploskali Damjanu Urbančiču. V drugi polovici tekme je vajeti Krimove igre v svoje roke prevzel mladi reprezentant Žan Sodec z lepimi 23 točkami v natančnem zbijanju ter zmago v igri posameznikov, s katero je razblinil vse upe Postojnčanov na preobrat.

Superliga, 9.krog: Marjetica Koper - Agrochem Hrast 9:17, Košana - Zabiče 7:19, Ilirska Bistrica - Trata 10:16, Krim - Postojna 16:10, Aikea Antena - Skala 16:10. Lestvica: Agrochem Hrast 16, Trata 14, Zabiče 13, Krim 10, Skala in Postojna 9, Krim (-1) in Ilirska Bistrica 8, Aikea Antena 6, Marjetica Koper 5, Košana brez točk.