Bitka za zaključni turnir vse bolj napeta

Po izredno zanimivem 10. krogu je pred balinarskimi superligaši 11. krog tekmovanja, ki bo izredno pomemben v boju za mesta na zaključnem turnirju najboljše četverice.

Redni del balinarske superlige se je prevesil v drugo polovico in zato je vsaka tekma še kako pomembna. Vse več je tudi kalkulacij, kako se prebiti med najboljšo četverico, ki se bo na nevtralnem terenu merila za naslov prvaka. Še vedno najbolje kaže Agrochem Hrastu, ki bo po zmagi v Ljubljani v soboto pričakal Postojno. V derbiju kroga v novogoriški balinarski dvorani so favoriti Kobjeglavci, a so izkušeni Postojnčani tudi v Zabičah potrdili, da se favoriziranih tekmecev ne ustrašijo.

Drugouvrščena Trata zagotovo še ni pozabila novembrskega poraza v dvorani na Rakovniku, zato bodo Škofjeločani zelo motivirani v domači dvorani proti Krimu, ki je v soboto dolgo časa ogrožal Agrochem Hrasta, vendar na koncu ostal praznih rok. Po drugi strani so se Gorenjci pošteno namučili v Kopru, a z odličnimi klasičnimi igrami vendarle prišli do polnega izplena.

Zabiče so si z domačim porazom proti Postojni malce zapletle položaj na poti do zaključnega turnirja, medtem ko se je Aikea Antena z drugo zaporedno zmago vmešala v boj za četrto mesto. V dvorani na Belem Križu gre pričakovati zelo izenačen obračun, ki ga bo moč spremljati tudi preko prenosa na Youtube kanalu Hegy TV.

Iz primeža negativnih rezultatov se želijo izviti Sežanci, ki so pošteno zdrsnili po lestvici, zato je zmaga poti koprski Marjetici nujna. A je v podobnem položaju tudi zasedba iz največjega mesta Slovenske Istre, ki za mirnejši zaključek sezone čim prej potrebuje kakšno točko ali dve. Kljub dobrososedskim odnosom bi znalo biti v soboto zelo vroče v Pivki. Zadnjeuvrščena Košana si srčno želi znebiti »ničle«, medtem ko okrepljeni Bistričani odkrito napadajo prva štiri mesta.

Superliga, 11. krog, sobota ob 15. uri: Agrochem Hrast – Postojna, Trata – Krim, Aikea Antena – Zabiče, Skala - Marjetica Koper, Košana – Ilirska Bistrica. Lestvica: Agrochem Hrast 18, Trata 16, Zabiče 13, Postojna 11, Krim in Ilirska Bistrica 10, Skala 9, Aikea Antena 8, Marjetica Koper 5, Košana brez točk.