Za koga bo srečna superligaška trinajstica?

Podrobnosti

Redni del balinarske superlige se preveša v zaključno fazo. Sobota prinaša kopico zanimivih derbijev. Za koga bo 13. krog srečen in kdo ga bo raje pozabil?

Vse kaže na to, da se balinarskim sladokuscem širom Slovenije obeta zelo zanimivo sobotno popoldne. V kar štirih superligaških obračunih se bodo srečali sosedje na lestvici, tako da bi znale o zmagovalcih dvobojev odločati malenkosti.

Največ zanimanja bo zagotovo pritegnilo gostovanje vodilnega Agrochem Hrasta pri drugouvrščeni Trati. Čeprav sta obe zasedbi skorajda z eno nogo že na zaključnem turnirju najboljše četverice, gre pričakovati ogorčen boj največjih favoritov za državni naslov, ki ga bo moč spremljati tudi preko internetnega prenosa na Hegy TV. Škofjeločani bi se z zmago točkovno izenačili s Kobjeglavci, v primeru slavja gostov pa bi si le-ti praktično zagotovili prvo mesto in s tem malce lažjega tekmeca v polfinalu.

Zelo vroče bo tudi v Obrovu, kjer bo Ilirska Bistrica pričakala Zabiče. Oba bistriška superligaša bosta v sosedskem derbiju lovila dragocene točke v boju za prva štiri mesta. Zabiče so si v tem koledarskem letu že privoščile dva domača poraza, tako da je njihova prednost pred zasledovalci usahnila in Bistričani lahko z zmago že skočijo na tretje mesto.

Razplet bistriškega derbija bosta z zanimanjem pospremili tudi zasedbi Skale in Postojne, ki ju v Sežani čaka medsebojni obračun. Kraševci trenutno zasedajo peto mesto s točko naskoka pred Postojno, ki je v Zabičah potrdila, da zna domačinom zmešati štrene. Sežanci so se minulo soboto iz Ljubljane vrnili s pomembno točko, a bodo morali za želeno uvrstitev med najboljše štiri začeti nizati zmage.

Podobno velja tudi za ljubljanski Krim, ki bo v Pivki proti zadnjeuvrščeni Košani iskal točke za preboj proti zgornjemu delu lestvice. Na drugi strani se domačini nadejajo, da bo zanje 13. krog v lovu na prve točke v sezoni vendarle srečen. Na Belem Križu bo potekal prestižni obalni derbi med Portorožani, ki so bili nazadnje blizu presenečenja proti Ilirski Bistrici, ter koprsko Marjetico, ki je proti Košani prekinila negativen niz.

Superliga, 13. krog, sobota ob 15. uri: Trata – Agrochem Hrast, Ilirska Bistrica – Zabiče, Skala – Postojna, Košana – Krim, Aikea Antena – Marjetica Koper. Lestvica: Agrochem Hrast 22, Trata 20, Zabiče 15, Ilirska Bistrica 14, Skala 12, Postojna in Krim 11, Aikea Antena 8, Marjetica Koper 7, Košana brez točk.

You have no rights to post comments

   
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
© Balinarska Zveza Slovenije