Kdo so naj, naj, naj?

Prisilni superligaški premor smo izkoristili za pregled statističnih podatkov po odigranih 16. prvenstvenih krogih. Kdo se je najbolj izkazal v natančnem in hitrostnem zbijanju ter igri v krog?

Ljubitelji balinanja so v dosedanjem delu sezone ob spremljanju superligaških dvobojev videli kopico izjemnih rezultatov v tehničnih disciplinah ter igri v krog, kar je dodaten dokaz, da najmočnejša slovenska balinarska liga sodi med najkakovostnejša ligaška tekmovanja na svetu.

V natančnem zbijanju je statistično najuspešnejši Postojnčan Boris Borovina z več kot 71% uspešnostjo in povprečjem 13,38 točke. Sicer ima najboljši povprečni rezultat s kar 22 točkami član sežanske Skale Klemen Sosič, ki pa je v tej disciplini nastopil le trikrat. Balinar Agrochem Hrast Marko Švara se lahko pohvali z zavidljivim povprečjem 19,14 točke, član Trate Tadej Premru z 18,44 točke, njegov klubski kolega Damjan Sofronievski je dosegal 17,67 točke, nadpovprečni dosežki pa so redno uspevali še Krimovcu Tonetu Kosarju (17,40) ter Gregorju Severju (Agrochem Hrast; 17,00).

V hitrostnem zbijanju je kar nekaj tekmovalcev preseglo mejo 40 točk, med njimi pa kraljuje statistično najboljši igralec superlige, član Ilirske Bistrice Martin Zdauc, s povprečjem 44,38. Redno je vrhunske dosežke beležil Gašper Povh iz sežanske Skale (42,38), zavidljivi rezultati pa so skozi večji deli sezone uspevali tudi Gregorju Oprešniku (Trata; 38,00), Gregorju Korošcu (Marjetica Koper; 36,60), Goranu Vujanoviću (Zabiče, 35,79), Jaki Štremflu (Agrochem Hrast; 35,33) ter Damjanu Urbančiču (Krim; 35,25).

Odličnih rezultatov ni manjkalo niti v igri v krog, v kateri je po odstotku uspešnosti na vrhu Krimovec Žan Sodec, ki je v povprečju dosegal 23,81 točke na tekmo. Še boljši povprečni dosežek ima škofjeloški velemojster Uroš Vehar s 24,15 točke, Gregor Sever je zbral 23,57 točke, med igralci z večji številom nastopov v tej disciplini pa sta izstopala še Matija Povh (Skala; 21,69) ter Damir Laginja (Zabiče; 21,67).

Vsi statistični podatki so vam redno dosegljivi tudi na spletni strani Balinarske zveze Slovenije, s klikom na zavihek "Statistika".