Nanos in Mengeš Rakoll v boj za prvo ligo

Dolg balinarski ligaški premor bodo v soboto popoldne prekinili balinarji Nanosa in Mengša Rakolla.

Prvak 2. lige – zahod iz Podnanosa in najboljši vzhodni drugoligaš iz Mengša bosta ob 16. uri začela uvodni del dvodejanke na balinišču pri kampu Tura na Gradišču pri Vipavi. Ker še vedno velja ukrep o prepovedi udeležbe gledalcev na športnih prireditvah, bodo tribune tako na sobotni kot na nedeljski tekmi samevale, na igrišču pa se obeta prava športna bitka, saj si obe zasedbi goreče želita napredovanja v višji rang.

»V kvalifikacije bomo startali s ciljem napredovanja v prvo ligo. Trenutno je brezpredmetno raz- mišljati o tem, kateri ekipi pripada vloga favorita, saj sta bili obe najboljši v svojih skupinah. Veliko bo odvisno od dnevne forme igralcev,« pred sobotnim gostovanjem sporočajo Mengšani, ki se nadejajo, da bodo nedeljsko povratno tekmo na domačem balinišču (ob 16. uri) pričakali z ugodnim rezultatom.

Pozitivnega izkupička s prve tekme si želi tudi predsednik Nanosa Bogdan Franetič: »Želimo si napredovanja v višji rang. V prvi del sezone smo vložili veliko truda. Zmaga v kvalifikacijah bi bila zgodovinski do-godek za naš klub in celoten kraj.« Sodeč po statistiki jesenskega dela prvenstva, sta obe ekipi zelo izenačeni v hitrostnem in štafetnem zbijanju, balinarji Mengša Rakolla so zbrali več točk v natančnem zbijanju in igri v krog, medtem ko so člani Nanosa blesteli v igri posameznikov.

V primeru izenačenega rezultata v zmagah bo o napredovanju odločalo večje število osvojenih točk, če bo prišlo do popolnega izenačenja, pa sledi dodatno razigravanje.

Mengeš Rakoll bo nedeljsko povratno tekmo posvetil svojemu prezgodaj preminulemu igralcu Alešu Stroju.