V Ljubljani za lovoriko Trata in Skala

Podrobnosti

Sobotni spored zaključnega turnirja balinarske superlige 2019/20, ki ga gosti ljubljanska Šiška, je bil namenjen polfinalnima obračunoma. V nedeljski veliki finale za naslov državnega klubskega prvaka sta se uvrstili zasedbi škofjeloške Trate in sežanske Skale.

 

Že prvi obračun zaključnega turnirja najboljših štirih klubov rednega dela balinarske superlige je bil prava poslastica. Uvodni del tekme je pripadel Skali, ki jo je v vodstvo popeljal Matija Povh s prepričljivo zmago v igri v krog proti Gregorju Severju. Sežanci so svoje vodstvo še povišali z zmagami v igri dvojic in posameznikov, po uspešnem nastopu Gašperja Povha v hitrostnem zbijanju pa je tretjeuvrščena zasedba ligaškega dela sezone povedla z visokimi šestimi točkami naskoka. Favorizirane Kobjeglavce je v igro vrnil razpoloženi Jaka Štremfel zmago v drugem hitrostnem zbijanju, a jim popolni preobrat v natančnem zbijanju ni uspel. Sežance je razveselil razpoloženi Peter Ravbar, njihove kraške sosede pa Marko Švara. Obračun štafet je prinesel pravo igro živcev, ki sta jo dobila predstavnika Agrochem Hrasta in pred končnico tekme svoje moštvo približala na minimalen zaostanek. Boj za prvo finalno vstopnico je bil odprt vse do zadnjih minut, ko se je tehtnica dokončno nagnila na stran Sežancev, ki so si s tesno zmago izborili nedeljski vrhunec domače klubske sezone.

V njem jim bodo nasproti stali branilci naslova iz Škofje Loke, ki v prestolnici lovijo že sedmo zaporedno in skupno 16. prvenstveno lovoriko. Za razliko od Agrochem Hrasta je Trata kljub oslabljeni zasedbi upravičila vlogo favorita in že v uvodnih minutah nakazala, da ne bo dovolila presenečenja. V vrstah lanskih podprvakov je bil na visokem nivoju Simon Možina, a je moral v igri v krog vendarle priznati premoč izjemnemu Tadeju Premruju. Suvereno predstavo je v igri posameznikov prikazal tudi Miha Tomše, predčasno pa se je v korist Škofjeločanov zaključila tudi igri dvojic. Najbolj izenačen je bil obračun trojk, v katerem je Trata povedla že z 12:5, a so Zabiče ujele priključek in v zadnjem obratu prišle do zmage. V hitrostnem zbijanju sta si zasedbi po zaslugi Gregorja Oprešnika in Gorana Vujanovića razdelili točke, po identičnem scenariju pa ste razpletla tudi obračuna v natančnem zbijanju, v katerem je največ točk zbral Damir Laginja. Tudi v zadnji tretjini drugega polfinala je Trata  borbene tekmece iz Primorske uspešno držala na varni razdalji in si priigrala priložnost, da v nedeljo popoldne še dopolni bogat seznam lovorik.

Zaključni turnir superlige 2019/20

Sobota, 27.6.2020,polfinale:

Agrochem Hrast Kobjeglava - Skala Sežana 12:14

Trojka: Štremfel, M. Švara, Urdih - G. Ozbič, E. Ozbič, Kraševec 8:2

Dvojica: E. Petrič, Kocina (Ferfolja) - Ravbar, Štoka 7:11

Posamezno: M. Petrič - Sosič 6:10

Krog: Sever - Povh M. 20:26

Hitrostno zbijanje: Fabjan - G. Povh 32:36; Štremfel - M. Povh 28:33

Natančno zbijanje: M. Švara - Kraševec 16:11; E. Petrič - Ravbar 10:17

Štafetno zbijanje: Štremfel, Fabjan - G. Povh, Sosič 44:39

Trojka: Fabjan, Kocina, Jakopič - Ravbar, Kraševec, E. Ozbič 7:13

Dvojici: E. Petrič, M. Petrič - Sosič, Štoka 9:10; M. Švara, Urdih - G. Ozbič, G. Povh 7:5

Posamezno: Sever - M. Povh 10:7

Trata Škofja Loka - Zabiče 16:10

Trojka: Kokelj, Midžan, Mlinar - T. Ličan, Šestan, Laginja 12:13

Dvojica: Koren, Sofronievski - Vujanović, Fabec 13:5

Posamezno: Tomše - Boštjančič 13:4

Krog: Premru - Možina 30:27

Hitrostno zbijanje: Oprešnik - T. Ličan 36:27; Kokelj - Vujanović 34:39

Natančno zbijanje: Premru - Laginja 16:25; Sofronievski - Možina 18:6

Štafetno zbijanje: Oprešnik, Koren - Boštjančič, A. Ličan 49:12

Trojka: Kokelj, Midžan, Dolinar - Šestan, Fabec, Dolgan 2:5

Dvojici: Sofronievski, Tomše - Boštjančič, Možina 13:2; Koren, Oprešnik - Vujanović, T. Ličan 2:4

Posamezno: Premru - Laginja 11:5

Finale, nedelja, 28.6.2020, ob 14. uri:

Trata Škofja Loka - Skala Sežana

You have no rights to post comments

   
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
© Balinarska Zveza Slovenije