Kaj so povedali akterji finalnega obračuna?

Podrobnosti

V nedeljo zvečer se je v ljubljanski Šiški zaključila domača klubska balinarska sezona. Člani sežanske Skale so proslavljali državno lovoriko, poraženi balinarji škofjeloške Trate pa so tekmecem športno čestitali za naslov prvakov. Zbrali smo izjave iz obeh taborov.

Miran Hrvatič, vodja Skale“Po 25 letih imam priložnost zmagovalni pokal ponovno peljati v Sežani. Finale je bilo izredno težko, a nam je uspelo. Ko smo v rednem delu premagali Agrochem Hrast in Zabiče v gosteh ter Trato v domači dvorani, smo začeli verjeti v velike stvari. Malce nas je zaustavila korona, toda v pravem trenutku smo bili najboljši.”

Klemen Sosič, Skala: ”Za nami je naporen, a uspešen konec tedna. Polfinalna tekma je bila izredno težka, saj smo s Kobjeglavci veliki rivali. V tej tekmi so odločale malenkosti, bistveno lažja pa ni bila niti finalna tekma. Dober začetek nam je olajšal delo, sledili so odlični nastopi v tehničnih disciplinah. Na koncu je bilo prisotno kar nekaj nervoze, vendar se nam je izšlo in slavje je po zasluženem naslovu še toliko slajše.”

Matija Povh, Skala“Seveda ni bilo pričakovati, da bodo tekme na zaključnem turnirju lahke. Vsaka je bila zahtevna na svoj način. Prisotno je bilo veliko živčnosti. V finalu smo z odlično otvoritvijo dobili dodatno samozavest. Priborili smo si visoko prednost in do naslova nas je pred končnico tekme ločila le še točka, do katere pa ni bilo lahko priti.

Silvo Korošak, vodja Trate“Skala nas je v finalu nadigrala. Tekma je bila trda do konca. Zmago smo zapravili v prvem delu tekme in tehničnih disciplinah. Imeli smo določene težave, ki pa niso vzrok za ta poraz. Nismo izkoristili vseh priložnosti. V ekipo Skale sem verjel že dolgo let. Njihovi mladi upi so zakon. Oni bodo tisti, ki bodo branili barve Slovenije na evropskih in svetovnih prvenstvih. Dolgih 25 let so Sežanci čakali na ta dogodek in naj sedaj uživajo v njem.”

Damjan Sofronievski, Trata: “V finalu nas je pokopal slab štart. Znašli smo se v zaostanku in nato upali, da bomo slavili vsaj v enem hitrostnem zbijanju, a se nam to ni posrečilo. Gašper Povh je bil premočan za Luko Koklja, Matija Povh pa je bil boljši od Gregorja Oprešnika. Res je tudi, da je naša štafeta v finalu nastopila slabše kot v polfinalu. Na koncu smo imeli še vedno možnost, da pridemo do zmage, a sem sam sebi zagrenil življenje v igri posameznikov z dvema zgrešenima zbijanjima v predzadnjem obratu, v zadnjem obratu pa je Matija Povh na težki poziciji približal štiri krogle. Sežancem iskreno čestitam za zmago. Niso me presenetili, saj se zelo dobro poznamo. Veseli me, da Gašper in Matija igrata zelo pametno, saj krogle niso samo zadevanje. Očitno se za prihodnost slovenskega balinanja ni bati.”

You have no rights to post comments

   
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
© Balinarska Zveza Slovenije