Mednarodno

Na seznamu rekorderjev tudi Slovenca

Mednarodna balinarska zveza FIB je izdala seznam potrjenih svetovnih rekordov v tehničnih disciplinah. Na seznamu aktualnih rekorderjev sta tudi Slovenca Anže Petrič in Gašper Povh.

Ob koncu leta 2019 je Mednarodna balinarska zveza FIB v javnosti predstavila uradno potrjen seznam aktualnih svetovnih rekorderjev v hitrostnem, natančnem in štafetnem zbijanju ter mešani štafeti.

V članski konkurenci najdemo na seznamu slovenskega reprezentanta Anžeta Petriča, ki si z 49 zadetki v hitrostnem zbijanju deli svetovni rekord s Hrvatom Leom Brnićem in Francozom Fredericom Marsensom. Petrič se je na seznam rekorderjev vpisal 2. marca 2019 na tekmi italijanske Serie A v dresu Borgoneseja.

V mladinski kategoriji je lastnik najboljše znamke član sežanske Skale in mladi reprezentant Gašper Povh, ki je izjemnih 47 zadetkov zbral 26. oktobra 2019 v prvem krogu slovenske superlige na tekmi proti Ilirski Bistrici. V ženski konkurenci je s 45 zadetki rekorderka Barbara Barthet, v kategoriji fantov do 23 let s 44 zadetki Tunizijec Hamza Khiari, pri dekletih do 23 let pa Turkinja Inci Ece Oztuk z 41 zadetki.

V štafetnem zbijanju svetovni rekord pri članih pripada Francozoma Alexandru Chiratu in Fredericu Marsensu z 61 točkami, v kategoriji do 23 let njunima rojakoma Clementu Seveju in Nicolasu Bourrinu z 59 zadetki, pri mladincih pa še eni francoski dvojici Matheo Roffino - Gerard Peyron Gerard s 55 zadetki. Podobno je tudi pri dekletih, kjer sta po 49 točk zbrali francoski dvojici Barbatra Barthet - Laurence Richard in Floriane Amar - Brune Le Noblet. Tudi v mešani štafeti prevladuje Francija, saj si rekordno znamko delijo njihove dvojice Floriane Amar - Frederic Marsens, Barbara Barthet - Clement Seve in Barbara Barthet - Alexandre Chirat s 54 točkami.

V natančnem zbijanju je pri mladinkah na vrhu lestvice Italijanka Angelica Setti s 27 točkami, pri članicah Francozinja Sesilia Mailhako s 34 točkami, pri članih pa Italijan Federico Gasco z 38 točkami.