Luka Koper poražena v Franciji

Danes so bili na sporedu dvoboji osmine finala evropskega klubskega pokala. Letos ne bomo videli povratnih dvobojev, o napredovanju namreč odloča le ena tekma. Žreb je odločil, da se bo slovenski vice-prvak Luka Koper v gosteh pomeril z francosko ekipo Aix les Bains. Slovenski predstavnik je pričel odlično z zmago v štafeti in zmagama v krogu. Škoda, da Primorci niso blesteli v natančnemu zbijanju, saj bi si ob ob vsaj eni zmagi na plahti priigrali zajetno prednost pred nadaljevanjem. V zadnjem delu dvoboja je Luki uspelo osvojiti še dve točki in sicer v obračunu trojk.

AIX LES BAINS - LUKA KOPER 14-8

• Štafeta: Durand/Marsens - Margon/Kastelic 47/58 - 51/58
  • Krog: Reyne C. - Moličnik 22-28
  • Krog: Reyne Y. - Istenič 23-25
  • Natančno: Eymard - Ramič 17-13
  • Natančno: Torta - Vidali 13-8
  • Hitrostno: Durand - Margon 44/47 - 31/47
  • Hitrostno: Marsens - Kastelic 42/47 - 22/46
  • Posamezno: Reyne Y. - Moličnik 10-4
  • Dvojka: Maugiron/Torta - Mahne/Ramič 13-2
  • Dvojka: Eymard/Reyne C. - Vidali/Istenič 11-8
  • Trojka: Bois, Dumont, Durand - Margon, Cergolj, Kastelic 7-9

Opravljen je bil tudi žreb četrtfinalnih parov. Slovenski državni prvak Hrast bo prav tako nastopil v Franciji. Kobjeglavci bodo poskušali presenetiti Saint-Vulbas. V četrtfinale se je z zmago 18:4 nad La Perosino uvrstila tudi "slovenska" ekipa Pontese, ki se je v mini prestopnim roku okrepila z Borčnikom, Kozjekom in Janžičem. Omenjena trojka se je tako pridružila Čauševiču in Rednaku, v četrtfinalu pa jih čaka nastop na domačem terenu v goste pa prihaja CRO Lyon.

Četrtfinale:

• Saint Vulbas - Hrast