LIBL - Krim ponovno na vrhu

V soboto 8. aprila  je v italijanskem Buttrio potekal sklepni del pete sezone mednarodne ženske lige LIBL. V finale četverice so se uvrstile ekipe ŠB Čavle, slovenski moštvi Kolektor iz Idrije in Krim Ljubljane ter domačinke Buttrio. Polfinalna para sta bila Buttrio,  prvi po rednemu delu in Kolektor iz idrije kot četrtouvrščena ekipa rednega dela ter drugouvrščeni Krim in tretjeuvrčena Škola bočanja Čavle. Obe polfinalni tekmi sta se končali z enakim rezultatom 12 : 4, treba pa je povedati, da so bile igralke Kolektorja oslabljene , nastopile so brez reprezentantke Sare Jenčič. Tako sta se v finalu pomerila domačin Buttrio in ljubljanski Krim.  Po pravilih tekmovanja LIBL se tekma za tretje mesto ne igra.

Finale je bil zanimiv in razburljiv. Po prepisu rezultatov tehničnih disciplin so v vodstvo 5:3 prešle Ljubljančanke saj je Nina Volčina dosegle zelo dobrih 36 zadetkov prav tako kot pri Italijankah Virginija Venturini. V natančnem zbijanju je dve točki domačinkam prinesla Caterina Venturini proti Lauri Škoberne z rezultatom 22 : 17, Ana Vorih pa dve za Krim z zmago  10 : 9 proti  Barbari Zurini. Prednost Krimovkam  je prinesla štafeta Volčina/Vorih, ki je z 41 : 38 premagala domačo štafeto Venturini V./Zurini.  V klasičnih igrah so Krimovke zadržale prednost z zmagama  Nine Volčine v igri bližanja v krog in trojice Škoberne L./Vidmar,/Škoberne M. ter z končnim rezultatom 7:9 po treh letih pripeljale naslov domov.  V ekipi so nastopale: Vidmar Denis, Škoberne Mireille, Škoberne Laura, Dolenc Mojca, Vorih Ana, Vehovec Leja, Volčina Nina, Marija Borčnik, v 5 sezoni LIBL-a pa še Škoberne Nelly, Kadunc Tjaša, Iljaš Andreja in Slavi Sodec, vse pa seveda  pod vodstvom Mihe Sodca.

Vidimo se ponovno naslednje leto, tokrat s pravo , s strani zvez podprto in priznano mednarodno ligo.  O začetku vas bomo obveščali.

Miha Sodec idejni vodja in ustanovni član LIBL: "Vesel sem, da je tudi peta sezona za nami, v petih sezonah je bilo veliko improvizacije in čas je da preidemo na uradno priznano ligo. Dokazali smo, da se da, da je liga LIBL polni zadetek in mislimo, da je tudi zadnji čas, da s strani nacionalnih panožnih zvez projekt dobi uradno podporo in priznanje. V svoje vrste smo pripeljali še četrto državo in res je čas, da LIBL dobi priznanje kot si ga zasluži. Tekmovanje mora postati uradno in se uvrstiti v mednarodni koledar tekmovanj, saj je ravno zadnja sezona pokazala, da se klubi ne morejo ali bolje rečeno ne želijo prilagajati.  Želimo da se v bodoče državna tekmovanja prilagajajo koledarju LIBL. Ekipe bodo v naslednji sezoni potrebovale potrdilo nacionalnih panožnih zvez o sodelovanju, vprašljive bodo tudi mešane ekipe z več izposojenimi igralkami.  Prijave bomo sprejemali do konca meseca junija,  urediti pa je potrebno še nekaj stvari, ki so se pokazale v petih letih kot potrebne za obstoj in napredek tekmovanja. V šesto sezono prehajamo na uradno tekmovanje Ladies Interstate Bocce League  ali  krajše LIBL."

POLFINALE

• BUTTRIO - KOLEKTOR 12:4