GDP - Slovenija do finala

Mednarodni turnir v seriji turnirjev Meeting GDP Vendome je bil tokrat na sporedu v Lyonu. Slovenske barve so zastopali Davor Janžič, Gregor Sever, Gregor Oprešnik in Aleš Škoberne.  Slovenski ekspediciji, ki je tudi tokrat potovala z letalom našega sponzorja, se je pridružil tudi predsednik Balinarske Zveze Slovenije Sandi Kofol.

V predtekmovanju je naša selekcija najprej tesno zmagala, v drugem dvoboju pa žal izgubila proti ekipi, ki nas je izločila v četrtfinalu prvega letošnjega turnirja. Naši fantje so se izvlekli v repesažu in se uvrstili v četrtfinale. Četrtfinalni obračun, ki smo si ga lahko ljubitelji balinanja ogledali tudi v neposrednem prenosu se je že po dveh obratih preveseil na slovensko stran, CRO Lyon pa je uspel do konca igralnega časa zapisati le eno točko. V polfinalu, ki pa si ga tako kot finala nismo mogli ogledati v živo,  je padla še druga ekipa iz Lyona. V finalu je Annecy hitro povedel, Christian Berthet, Jeremy Micoud, Gerard Condro, Sebastien Leiva Marcon in Mickael Eymard pa niso dovolili nobenega presenečenja in na koncu prepričljivo slavili.

Predekmovanje - skupina IV

• Slovenija - Rumilly 9:8