Žene u akciji

Podrobnosti

Žene u akciji je peti po vrsti ženski turnir ki je zaveden mednarodne m koledarju tekmovanj, prvi trije so bili v Rumi, lani pa se je turnir preselil v Zemun točneje v naselje Altina! Slovenke so ta turnir letos osvojile drugič, prvič leta 2016 ga je osvojila mlada ekipa Slovenije pod vodstvom takratnega selektorja Jureta Rijavca.

 Pred tem turnirjem se je v Rumi augusta dogajal turnir Letenka kot balinarski kamp in z zaključnim mednarodnim turnirjem k ipa je prerasel v turnir Akcija za žene ustanovitelaj pa sta g. RAde Kljajič takratni predsednik Dalamtinca iz Rume in predsednik Srbske zvez ter v veliki meri naš Srečko Lapanje.

 Turnir je uvrščen na mednarodni koledar tekmovanj FIB, nastopajo pa reprezentance Srbije, Hrvaške, Turčije, Rusije, Črne gore in Slovenije ob tem pa še klubski ekipi Škole bočanaj Čavle in kot soustanovitelj ima čast sodelovati ekipa Srečka Lapanjeta najprej Millje in po zgledu LIBL v zadnjih letih Triglav (združena ekipa klubov iz Slovenije).

Tekmuje se v treh disciplinah in sicer klasični turnir dvojic, natančno zbijanje v dveh serijah (letos je štel seštevek obeh serij) in letos ena serija v hitrostnem zbijanju, ta se bo če bodo upoštevali v naslednjem letu prav tako seštevala v dveh serijah!

Izjave udeleženk turnirja:

Nina Volčina
Zadovolji sem z uspešnim tekmovalnim vikendom..organizacija je bila dobra,ves cas smo imeli toplo vreme razen zadnji dan.... sama sem odigrala eno dvojko ter odtekla hitrostno. Sara in tanja sta igrale zelo dobro in skupno smo na koncu zmagale na  turnirju.. to je bil nas cilj ki smo ga doseglu in zelo sem zadovoljno......

Tanja Marc
Zelo sem zadovoljna z organizacijo in osvojenim prvim mestom. Hvala selektorju, da mi je dal priložnost za odigranje s slovensko reprezentanco! Sara, Nina super sta! Hvala za dobro igro in super družbo!

Sara: kljub osvojenem turnirju me najbolj veseli, da smo se obe slovenski ekipi super razumeli in se spodbujali med seboj. Veseli me da je tudi Tanja dobila priložnost nastopiti za reprezentanco. Zadovoljna sem s svojo igro in rezultatom v obeh serijah natančnega zbijanja ter zato razglašena za najboljšo igralko turnirja.

Polona
Baklava rulzz, pa tudi ostalo je bilo super dobro!

Petra
Odlična organizacija, topel sprejem gostiteljev. Super vzdušje znotraj slovenske odprave se je odrazilo z dobro igro na igrišču. Manjkala je močna zasedba s Hrvaške v tehničnih disciplinah. Zadovoljna sem z igro in končnim rezultatom.

Sonja
Rada bi pohvalila gostoljubnost organizatorjev in čestitala Slovenkam za osvojeni turnir. Z malo srece, bi zmagal Triglav.

Rezultati:
Končni vrstni red dvojice:
1. Srbija 8
2. Triglav 7
3. Slovenija 6
4. Hrvaška 2 5
Hitrostno zbijanje:
1. Volčina Nina 33
2. Pivk Petra 25
3. Turčija 21
4. Srbija 20
5. Rusija 18
6. Hrvaška 2 7
7. Hrvaška 1 5
8. Črna gora 0
Natančno zbijanje končni vrstni red:

1.  Slo Jenčič 37 21 + 16
2.  Srb Popovič 34(1) 14 + 20 zadeta krogla
3.  Trg Debevc 34(0) 13 + 21 zgrešena krogla
4.  Turčija 12 3 + 9
5.  Črna gora 10
6.  Rusija 9 raz
7.  Hrvaška 1 9 raz
8.  Hrvaška 2 5

Besedilo in slike: Miha Sodec

   
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
© Balinarska Zveza Slovenije