Odlične predstave Slovencev v Serie A

Tudi v letošnji sezoni številni slovenski balinarji nastopajo v italijanski Serie A. V najmočnejši balinarski ligi na svetu trenutno najbolje kaže Juretu Kozjeku v dresu vodilne La Perosine.

Minuli konec tedna so najboljši italijanski klubi odigrali četrti krog Serie A. Vodilna La Perosina je gostovala pri zadnjeuvrščeni Rosti in prišla do pričakovani zmage, pri kateri je velik delež prispeval tudi Jure Kozjek. Slovenski reprezentant je slavil v igri v krog s 26 točkami ter nato dodal še zmago v igri posameznikov.

Pravi slovenski derbi sta odigrali zasedi Borgoneseja in Ponteseja, saj v obeh moštvih kar mrgoli slovenskih balinarjev. V uvodnem delu tekme sta se Dejan Tonejc in Erik Čeh v igri v krog razšla z rezultatom 25:25, Jasmin Čaušević je skupaj s Hrvatom Mateom Načinovićem prispeval zmago za Pontese v igri dvojic, njun soigralec Jaka Kosirnik pa točko v trojki. V štafetnem zbijanju je član domače zasedbe Anže Petrič kljub le dvem zgrešenim kroglam iz 29 metov ostal praznih rok. V natančnem zbijanju je Čeh z 18 točkami slavil zmago, v slovenskem dvoboju pa je Kosirnik z 21:17 ugnal Tonejca. Petrič je s 47 točkami zablestel v hitrostnem zbijanju, a to ni pomagalo domačinom, ki niso uspeli priti do preobrata. Čaušević in Čeh sta v zadnjih klasičnih igrah za Pontese slavila v igri dvojic, Kosirnik je klonil v igri posameznikov, Tonejc pa je za Borgonese v igri posameznikov z 11:4 premagal Načinovića.

Drugouvrščena BRB Ivrea je brez Davorja Janžiča visoko ugnala Gaglianico. Odlični predstavi je v obeh tekaških disciplinah prikazal Aleš Borčnik, ki je v štafetnem zbijanju ob 32 metih zadel 31 krogel in skupaj z Emanuelejem Ferrerom zbral kar 59 točk. Borčnik je bil sijajen tudi v hitrostnem zbijanju, saj je italijanskega reprezentanta Maura Roggera premagal z 48:45.

Zapisniki tekem: http://files.federbocce.it/filegare/generale_21008_4.pdf

Serie A, 4. krog: Rosta - La Perosina 11:16, Borgonese - Pontese 10:17, BRB Ivrea - Gaglianico 22:5, Noventa - Ferriera 17:10. Lestvica: La Perosina 8, BRB Ivrea in Noventa 6, Borgonese in Pontese 4, Ferriera in Gaglianico 2, Rosta brez točk.