“Brzinci” na vrhunskem nivoju, Tonejc nadigral svetovnega prvaka

Podrobnosti

Sobotni šesti krog italijanske Serie A je prinesel odlične predstave slovenskih balinarjev in izjemnih 49 točk člana Gaglianica Maura Roggera v hitrostnem zbijanju. 

Navijači BRB Ivree so dočakali povratek slovenskega reprezentata Davorja Janžiča, ki je bil skupaj z Alešem Borčnikom eden izmed najbolj zaslužnih za visoko domačo zmago proti zadnjeuvrščeni Rosti. Razigrani Janžič je slavil v igri posameznikov, nato pa zbral še 25 točk v natančnem zbijanju in potrdil, da je poškodba stvar preteklosti. Uspešna sobota je tudi za Borčnikom, ki je v štafetnem zbijanju zadel 27 krogel, v hitrostnem zbijanju pa s 47 točkami suvereno prišel do novega para točk.

BRB Ivrea je z zmago zadržala korak z vodilni Novento, ki je premagala Borgonese, za katerega je Dejan Tonejc odigral odlično tekmo. Po zmagi v trojki je slovenski reprezentant s 17 točkami slavil v natančnem zbijanju, za piko na i pa je v igri posameznikov z 11:0 premagal aktualnega svetovnega prvaka v tej disciplini, Hrvata Marina Ćubelo. S svojo igro je lahko zadovoljen tudi Anže Petrič, ki je v štafeti zadel 28 krogel, v “brzincu” pa slavil s 46 zadetki. A je bilo tudi to premalo za uspeh Borgoneseja, saj sta imela Tonejc in Petrič premalo pomoči s strani soigralcev. 

Pri Noventi se je z 48 točkami v hitrostnem zbijanju izkazal Stefano Pegoraro, še točko več pa je obračunu proti La Perosini zbral izjemni Mauro Roggero, ki je z 49 zadetki izenačil najboljši rezultat v tej disciplini. V dresu poražencev je Jure Kozjek ob porazu v igri v krog zbral 23 točk, v zadnji igri posameznikov pa ob remiju ni uspel preprečiti slavja domačinov.

Odlično predstavo je na gostovanju pri Ferrieri prikazal mladi reprezentant Erik Čeh, ki je že s 27 točkami v igri v krog napovedal, da je v formi, kar je nato potrdil še z zmago v natančnem zbijanju. Svoj delež je k zmagi Ponteseja prispeval tudi izkušeni Jasmin Čaušević, ki je v drugi igri dvojic slavil v navezi z Marcom Ziraldom.

Zapisniki tekem: http://files.federbocce.it/filegare/generale_21008_6.pdf


Serie A, 6. krog: BRB Ivrea - Rosta 24:3, Ferriera - Pontese 11:16, Gaglianico - La Perosina 15:12, Noventa - Borgonese 19:8. Lestvica: Noventa in BRB Ivrea 10, La Perosina 8, Pontese, Gaglianico in Borgonese 6, Ferriera 2, Rosta brez točk.

   
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
© Balinarska Zveza Slovenije