Janžič in Borčnik zasedla vrh Serie A

Podrobnosti

Po obračunih devetega kroga je vrh lestvice italijanske Serie A zasedla BRB Ivrea z Davorjem Janžičem in Alešem Borčnikom. Sobotni razplet je razveselil tudi Jureta Kozjeka v dresu La Perosine.

Tudi slovenski ljubitelji balinanja so lahko sobotni “slovenski” derbi Serie A med BRB Ivreo in Pontesejem spremljali v živo preko internetnega prenosa. Favorizirani domačini so prevladovali skozi celotno srečanje in tudi po zaslugi zmage Davorja Janžiča v igri posameznikov po začetnih igrah povedli s 6:2. Za Pontese je bil v uvodnem delu tekme uspešen Jaka Kosirnik v trojki skupaj z Rolandom Marčeljo in Marcom Ziraldom, medtem ko je Erik Čeh moral priznati premoč Danieleju Grossu v igri v krog, Jasmin Čaušević pa skupaj z Mateom Načinovićem v igri dvojic. V tekaških disciplinah je za BRB Ivreo blestel Aleš Borčnik, ki so ga zgrešene krogle v zadnji minuti štafetnega in hitrostnega zbijanja oddaljile od rekordnih dosežkov, a je bil z 58 in 48 točkami lahko zelo zadovoljen. Domačini so bili uspešni tudi v natančnem zbijanju, tako da je bila končnica tekme zgolj formalnost, v kateri sta bila za goste v igri dvojic uspešna slovenska mladca Erik Čeh in Jaka Kosirnik, Davor Janžič pa je za BRB Ivreo slavil v igri dvojic.

Derbi kroga sta odigrala do sobote vodilna Noventa in La Perosina. Že začetek tekme, v katerem je Jure Kozjek kljub 26 točkam klonil v igri v krog proti Peru Ćubeli, je napovedal pravo bitko za vsako kroglo. Rezultat je bil skozi celoten dvoboj izredno izenačen, o skupnem zmagovalcu pa je odločal še en obračun med Kozjekom in Ćubelo. Slovenski reprezentant je bil v igri posameznikov boljši za točko in tako prinesel zmago gostom, ki so se na lestvici točkovno izenačili z Novento.

Pomemben obračun v boju za končnico je v soboto v domači dvorani izgubil Borgonese, ki se je kljub zmagi Dejana Tonejca v igri v krog hitro znašel v precejšnjem zaostanku. Tonejcu je malo zmanjkalo za nove točke v natančnem zbijanju, za točko pa je bil v hitrostnem zbijanju prekratek tudi Anže Petrič, tako da so se morali domačini sprijazniti s prepričljivim porazom.

Serie A, 9. krog: Borgonese - Gaglianico 8:19, BRB Ivrea - Pontese 21:6, Noventa - La Persoina 13:14, Rosta - Ferriera 13:14. Lestvica: BRB Ivrea 16,  Noventa in La Perosina 14, Pontese 10, Gaglianico 8, Borgonese 6, Ferriera 4, Rosta brez točk.

Zapisniki: http://files.federbocce.it/filegare/generale_21008_9.pdf

Video posnetek tekme BRB Ivrea - Pontese

 
   
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
© Balinarska Zveza Slovenije