Borčnik briljiral v derbiju, odlični Čaušević premalo za zmago

Sobotni deseti krog italijanske Serie A je prinesel nove odlične nastope slovenskih balinarjev v najmočnejši ligi na svetu, v kateri poteka zelo zanimiv boj za končnico.

Tudi po desetem krogu vrh lestvice Serie A zaseda BRB Ivrea z našima reprezentantoma Alešem Borčnikom in Davorjem Janžičem. V derbiju kroga proti Noventi sta oba Slovenca prispevala po štiri točke in s tem velik delež pri pomembni zmagi. Borčnik je briljiral v tekaških disciplinah, saj je tako v štafetnem kot v hitrostnem zbijanju, v katerem je zbral kar 49 točk, zgrešil le po eno kroglo. Davor Janžič je bil uspešen v igri posameznikov in dvojic, kljub 19 točkam pa je ostal praznih rok v natančnem zbijanju.

Posnetek tekme: BRB Ivrea – Noventa

Drugo mesto na lestvici zaseda La Perosina z Juretom Kozjekom, ki je bila v soboto uspešna na gostovanju pri Ponteseju, za katerega so nastopili Jasmin Čaušević, Jaka Kosirnik in Erik Čeh. Že uvodni del tekme je postregel s pravim slovenskim derbijem v igri v krog, ki je z 28:26 pripadel Čauševiću. Čeh in Kosirnik sta bila za domačine neuspešna v igri dvojic, Čeh pa je bil nato poražen še v natančnem zbijanju, tako da je La Perosina po izenačenem začetku pobegnila na 5:10. Gostje so bili uspešni tudi v obeh hitrostnih zbijanjih, tako da je bil zmagovalec odločen še pred zadnjimi igrami, v katerih je bil Kosirnik uspešnejši od Kozjeka v igri dvojic, razpoloženi Čaušević pa je v igri posameznikov »zavezal kravato« Manolinu.

V igri za želeno četrto mesto z zmago pri zadnjeuvrščeni Rosti ostaja Borgonese. V prvi polovici tekme je bil Dejan Tonejc s 25 točkami poražen v igri v krog, Anže Petrič pa skupaj z Ortolanom za točko prekratek v štafetnem zbijanju. V nadaljevanju obračuna sta Slovenca pridno zbirala točke, saj je Tonejc z 18 točkami slavil v natančnem zbijanju, Petrič je v »brzincu« prispeval točke s 45 zadetki, v napeti končnici pa je Tonejc tesno slavil v igri posameznikov in potrdil zmago Borgoneseja.

Serie A, 10. krog: BRB Ivrea – Noventa 15:12, Ferriera – Gaglianico 11:16, Pontese – La Perosina 9:18, Rosta – Borgonese 12:15. Lestvica: BRB 18, La Perosina 16, Noventa 14, Gaglianico in Pontese 10, Borgonese 8, Ferriera 4, Rosta brez točk.