Janžič in Borčnik držita vrh, »slovenski« Pontese na poti proti končnici

S suvereno zmago na gostovanju pri Gaglianicu je BRB Ivrea tudi po sobotnem 11. krogu ostala na vrhu italijanske Serie A. V »slovenskem« derbiju je Pontese ugnal Borgonese.

Jasmin Čausević

Več kot 400 ljubiteljev balinanja v Gaglianicu je spremljalo novo odlično predstavo BRB Ivree, pri kateri sta bila ponovno na vrhunskem nivoju slovenska reprezentanta Aleš Borčnik in Davor Janžič. Slednji je v uvodnem delu tekme nadigral Denisa Pautassija v igri posameznikov, medtem ko je Borčnik prispeval poln izkupiček v obeh tekaških disciplinah. Janžič je bil v končnici uspešen še v igri dvojic, končnih 4:23 pa dovolj zgovorni priča o premoči vodilne zasedbe lige, ki jo konec tedna čaka derbi proti La Perosini.

Posnetek tekme: Gaglianco - BRB Ivrea

Zasedba Jureta Kozjeka je obračun proti zadnjeuvrščeni Rosti slabo odprla in se znašla v zaostanku z 2:6, a je nato v tehničnih disciplinah rezultat pričakovano preobrnila v svojo korist ter v končnici tekme tudi z zmago Kozjeka v igri posameznikov prišla do prepričljivega uspeha.

Pomemben obračun v boju za končnico sta odigrala Pontese in Borgonese, na želeno četrto mesto pa so se z zmago zavihteli domačini. Slovenska reprezentanta v gostujoči zasedbi Anže Petrič in Dejan Tonejc v soboto ob zdravstvenih težavah nista imela svojega dne, na drugi strani pa je bil slovenski trojček v vrstah Ponteseja zelo razpoložen. V uvodnem delu dvoboja je bil Jasmin Čaušević uspešen v igri v krog, Jaka Kosirnik v dvojici, Erik Čeh pa je pripomogel k zmagi domače trojke za vodstvo z 8:0. V tehničnih disciplinah je Čeh z 42 zadetki slavil v hitrostnem zbijanju, v končnici tekme pa še v igri dvojic, medtem ko sta si Čaušević in Kosirnik ob visokm vodstvu Ponteseja lahko privoščila počitek.

Zapisnik tekem: http://files.federbocce.it/filegare/generale_21008_11.pdf

Serie A, 11. krog: Ferriera – Noventa 10:17, Gaglianico – BRB Ivrea 4:23, La Perosina : Rsta 19:8, Pontese – Borgonese 21:6. Lestvica: BRB 20, La Perosina 18, Noventa 14, Pontese 12, Gaglianico 10, Borgonese 8, Ferriera 4, Rosta brez točk.