Janžič in Borčnik držita vrh, »slovenski« Pontese na poti proti končnici

Podrobnosti

S suvereno zmago na gostovanju pri Gaglianicu je BRB Ivrea tudi po sobotnem 11. krogu ostala na vrhu italijanske Serie A. V »slovenskem« derbiju je Pontese ugnal Borgonese.

Jasmin Čausević

Več kot 400 ljubiteljev balinanja v Gaglianicu je spremljalo novo odlično predstavo BRB Ivree, pri kateri sta bila ponovno na vrhunskem nivoju slovenska reprezentanta Aleš Borčnik in Davor Janžič. Slednji je v uvodnem delu tekme nadigral Denisa Pautassija v igri posameznikov, medtem ko je Borčnik prispeval poln izkupiček v obeh tekaških disciplinah. Janžič je bil v končnici uspešen še v igri dvojic, končnih 4:23 pa dovolj zgovorni priča o premoči vodilne zasedbe lige, ki jo konec tedna čaka derbi proti La Perosini.

Posnetek tekme: Gaglianco - BRB Ivrea

Zasedba Jureta Kozjeka je obračun proti zadnjeuvrščeni Rosti slabo odprla in se znašla v zaostanku z 2:6, a je nato v tehničnih disciplinah rezultat pričakovano preobrnila v svojo korist ter v končnici tekme tudi z zmago Kozjeka v igri posameznikov prišla do prepričljivega uspeha.

Pomemben obračun v boju za končnico sta odigrala Pontese in Borgonese, na želeno četrto mesto pa so se z zmago zavihteli domačini. Slovenska reprezentanta v gostujoči zasedbi Anže Petrič in Dejan Tonejc v soboto ob zdravstvenih težavah nista imela svojega dne, na drugi strani pa je bil slovenski trojček v vrstah Ponteseja zelo razpoložen. V uvodnem delu dvoboja je bil Jasmin Čaušević uspešen v igri v krog, Jaka Kosirnik v dvojici, Erik Čeh pa je pripomogel k zmagi domače trojke za vodstvo z 8:0. V tehničnih disciplinah je Čeh z 42 zadetki slavil v hitrostnem zbijanju, v končnici tekme pa še v igri dvojic, medtem ko sta si Čaušević in Kosirnik ob visokm vodstvu Ponteseja lahko privoščila počitek.

Zapisnik tekem: http://files.federbocce.it/filegare/generale_21008_11.pdf

Serie A, 11. krog: Ferriera – Noventa 10:17, Gaglianico – BRB Ivrea 4:23, La Perosina : Rsta 19:8, Pontese – Borgonese 21:6. Lestvica: BRB 20, La Perosina 18, Noventa 14, Pontese 12, Gaglianico 10, Borgonese 8, Ferriera 4, Rosta brez točk.

 
   
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
© Balinarska Zveza Slovenije