VADBA DOVOLJENA LE KATEGORIZIRANIM IN POKLICNIM ŠPORTNIKOM

Podrobnosti

V kolektivnih športnih panogah je dovoljeno izvajanje tekmovanj v najvišji ravni, v individualnih športnih panogah pa velikih domačih in mednarodnih športnih prireditev brez gledalcev, je z odlokom določila vlada na dopisni seji.

Odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športne dejavnost po razglasitvi epidemije sicer določa, da športno gibalna dejavnost in vadba nista dovoljena. Ne glede na to pa je vadba dovoljena športnikom olimpijskega, svetovnega, mednarodnega in perspektivnega razreda ter poklicnim športnikom, starejšim od 15 let, ki so vpisani v razvid poklicnih športnikov pri ministrstvu, pristojnemu za šport.

Prav tako je športna gibalna dejavnost, rekreacija, dovoljena, če so udeleženci člani istega gospodinjstva, pri individualnih športih ter pri športih z največ šestimi udeleženci ohranjanju trimetrske razdalje.

Vir: STA

V skladu z odlokom Vlade RS so trenutno torej prepovedani treningi za vse (tudi za registrirane športnike), razen za kategorizirane in poklicne športnike. Naprošamo vas, da striktno upoštevate vladni odlok. O vseh novih spremembah tekmovalnega koledarja boste pravočasno obveščeni.

   
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
© Balinarska Zveza Slovenije