Določen sistem igranja kvalifikacij

Podrobnosti

Tekmovalna komisija BZS je 25.5.2020 obravnavala način oziroma sistem igranja kvalifikacij za napredovanje v ligaškem tekmovanju. 

Tekmovalna komisija ugotavlja, da pravila v zvezi s kvalifikacijami, v aktih Balinarske zveze Slovenije niso določena. Prav tako je bilo ugotovljeno, da so se kvalifikacijske tekme (dveh ekip) v preteklosti odigrale na različne načine in sicer: 

  1. ena tekma na nevtralnem igrišču; v primeru neodločenega rezultata je bilo odigrano razigravanje v skladu z veljavnimi Pravili o tekmovanjih, 
  2. dve tekmi; ekipa je odigrala eno tekmo na domačem igrišču in drugo v gosteh (določi žreb), pri tem se je upošteval končni točkovni rezultat npr: 1. tekma 12:10, 2. tekma 8:14, skupni rezultat obeh tekem 20:24, zmagovalec je bila ekipa, ki je dosegla več točk tj. v tem primeru 24. Če je seštevek končnih točkovnih rezultatov enak tj. 22:22, se je odigralo razigravanje v skladu z veljavnimi Pravili o tekmovanjih.

Tekmovalna komisija je mnenja, da se kvalifikacije v letošnji sezoni (2019/2020) odigrajo na način opisan pod št. 2. 

Način kvalifikacij je v bodoče potrebno določiti s Pravilnikom o tekmovanjih oziroma Pravilih o tekmovanjih. Predlog pripravi Tekmovalna komisija Balinarske zveze Slovenije. 

>>>   Sklep - sistem igranja kvalifikacij za napredovanje v ligaškem tekmovanju   <<<

   
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
© Balinarska Zveza Slovenije