VDC Nova Gorica

Podrobnosti

Balinanje ima v VDC Nova Gorica že kar dolgoletno tradicijo. Z njim smo začeli v Enoti Solkan sredi 90. let prejšnjega stoletja. Prepoznali smo ga kot dejavnost, ki pri uporabnikih razvija tako sposobnost sodelovanja kot zdravo tekmovalnost, strpnost, natančnost, sposobnost taktiziranja, občutek za pravo mero.

 

Najprej smo za treninge uporabljali balinišče DU Nova Gorica, 1998 pa smo tudi s pomočjo svojcev uporabnikov za stavbo naredili svojo balinarsko stezo. Treniralo je 15 uporabnikov. Rezultati niso izostali. Pogosto so bili na tekmovanjih najboljši v svojih kategorijah. Tekmovali so v okviru Specialne olimpijade Slovenije na regijskih in državnih igrah ter balinarskih mitingih. Nekaj let smo se udeleževali prijateljskega srečanja v balinanju, ki ga je organiziral DU Nova Gorica.

Ob tem smo skupaj z VDC Tolmin sodelovali še na mednarodnem tekmovanju na Dunaju, leta 2002 pa je bil naš uporabnik član slovenske ekipe na svetovnih predigrah Specialne olimpijade v Dublinu. Za to sodelovanje je prejel tudi plaketo SOS. 

Po odprtju enote Stara Gora, smo v začetku leta 2010 pričeli z rednimi tedenskimi treningi balinanja v balinarski dvorani v Renčah. Od takrat sodelujeta z nami prostovoljca Davorin Arčon in Franc Abram, ki delita z nami svoje znanje in izkušnje. Nekaj let smo sodelovali na tekmovanjih SOS na regijskem in državnem nivoju. Leta 1012 pa nas je naša Monika Arčon uspešno zastopala na Svetovnih igrah v Atenah. Vsako leto se udeležujemo raznih turnirjev, letos pa smo se odzvali povabilu VDC Koper- Kras za sodelovanje v Balinarski ligi prijateljstva.

Irena Martinuč in Vaneja Bambič

 

   
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
© Balinarska Zveza Slovenije