Opravljen žreb 2. kroga Pokala BZS

V sredo je Tekmovalna komisija Balinarske zveze Slovenije opravila žreb 2. kroga pokalnega tekmovanja, ki bo postregel s številnimi zanimivimi obračuni.

Pokalnemu tekmovanju se v 2. krogu, v katerem bo nastopilo 32 klubov, priključujejo tudi superligaši in prvoligaši. Žreb je prinesel atraktivne pare, tako da se obeta zanimiv boj za napredovanje v osmino finala, saj bodo višje rangirane ekipe v skladu s pravili v večini primerov gostovale.

Med superligaši bodo državni prvaki iz Sežane bodo gostovali v Hočah, podprvaka Trato čaka gorenjski obračun z Bistrico pri Tržiču, Agrochem Hrast se bo pomerili s Taborom iz Ozeljana, Zabiče čaka sosedski derbi s Kosezami, Koprčani bodo gostovali na Cesti, novi superligaši iz Velenja v Pivki, Ilirska Bistrica bo skušala preplezati Nanos, Postojnčani in Portorožani bodo favoriti proti območnima ligašema iz Ljubljane, Krim pa proti drugi ekipi Postojne.

Pari 2. kroga Pokala BZS za moške: https://www.balinarska-zveza.si/doc/sezona/2020/pokal-bzs-2020.pdf

V skladu s Pravili o tekmovanjih, ki v prilogi določajo pravila za Pokal BZS, je bil izveden žreb 2. kroga. Klubom se omogoči, da se o terminu srečanja – tekme dogovorijo (o terminu obvestijo TK BZS). Srečanje 2. kroga se morajo odigrati v terminu 14.10.2020 - 31. 10. 2020.

- Sodniški zapisnik za pokal BZS: https://www.balinarska-zveza.si/doc/obrazci/sodniski_zapisnik_pokal.pdf

- Pravila o tekmovanjih za pokal BZS - člani: https://www.balinarska-zveza.si/doc/anali/pravila_tekmovanja_bzs.pdf

Rezultati 1. kroga:

Bistrica pri Tržiču – Košana 16 : 0, Postojna 2 – Angel Besednjak 16 : 0,  Strahovica – Planina Kranj 10 : 6, Nanos – Jadran Izola 10 : 6, Zarja – Mengeš 4 : 12, Mavrica – Sodček 11 : 5, Breza Straža – Logatec 0 : 16.