Skrajšana sezona pripadla Krimovkam

Podrobnosti

Zaradi epidemije COVID-19 je bila predčasno zaključena tudi sezona v elitni ženski klubski konkurenci. Kraljice slovenskega balinanja ostajajo Krimovke, ki so osvojile že četrto zaporedno in skupno kar 18. prvenstveno lovoriko.

Najboljšim slovenskim balinarskim klubom spomladanska zdravstvena situacija ni bila naklonjena. To velja tudi za dekleta, ki so odigrala zgolj prvi del prvenstva, medtem ko je bilo nadaljevanje iz razumljivih razlogov odpovedano. V zelo izenačeni osemčlanski konkurenci, so balinarke ljubljanskega Krima, v sedmih jesenskih krogih, zbrale 13 točk. V prvem krogu so v ljubljanskem derbiju, v dvorani na Rakovniku, remizirale proti Šiškaricam, nato pa nanizale šest zaporednih zmag. Med njimi je bila najbolj vredna tista v šestem krogu proti Agrochem Hrastu, ki je branilkam naslova skozi celotno jesen pošteno grenil življenje. Agrochem Hrast je na koncu zasedel drugo mesto, medtem ko se je tretjega mesta veselila gorenjska Bistrica. “Prvenstvo bi raje zaključili na igrišču, vendar nam je to preprečila višja sila. Seveda moramo biti zadovoljni z osvojenim naslovom. Pred začetkom sezone smo ostali brez štirih igralk, kar se je poznalo. Nosilke igre so bila reprezentantke Nina Volčina, Sara Jenčič in Tadeja Petrič, svoj delež pa so prispevala tudi ostala dekleta. Kot selektorja ženske reprezentance me veseli napredek mladih igralk v ostalih klubih in upam, da se bo delež leteh še povečal,” je sezono ocenil vodja prvakinj Miha Sodec.

V statistični kategoriji osvojenih točk je bila najuspešnejša Tanja Marc (Agrochem Hrast) pred Petro Pivk Lukančič (Kolektor Idrija), Krimov udarni trojček Tadeja Petrič - Sara Jenčič - Nina Volčina pa si je enakomerno porazdelil delež osvojenih točk. Nina Volčina je blestela v hitrostnem zbijanju, s povprečjem 31 točk na tekmo. Mlada Kraševka Iva Guštin, je bila skupaj s Tadejo Petrič, Saro Jenčič ter Evo Hervol (Bistrica) med najboljšimi v natančnem zbijanju, v igri v krog je bila na najvišjem nivoju Tanja Marc, v enojki pa Eva Hervol in Karmen Milojevič (Deskle).

Prva violina kobjeglavskega Agrochem Hrasta, Tanja Marc, je takole pokomentirala razplet sezone: “Ponosna sem na vse soigralke in vesela končnega izplena.

Naslova podprvakinj za letošnjo sezono nisem pričakovala, sem pa bila prepričana, da se bomo, v primerjavi s prejšnjim letom, na prvenstveni lestvici zavihtele višje. Ponosna sem tudi na to, da smo s pogumom, borbenostjo in vztrajnostjo dokazale, da se da konkurirati tudi najboljšim ekipam v Sloveniji. Moja tiha želja je vsekakor, da nekega dne dvignemo pokal za naslov državnih prvakinj. Čeprav balinanje ne sodi med najpopularnejše športe verjamem, da se bo z našim uspehom še katero dekle odločilo in se nam pridružilo. Imamo že dve perspektivni mladi igralki Evo Žerjal in Ivo Guštin, ki sta se kljub rosnim letom lepo vključili in sta vsekakor pomemben člen pri uspehih naše ekipe. Velike podpore smo deležne tudi pri celotnem vodstvu kluba, pomembno vlogo pa ima trener Valter Švara, ki se trudi in vztraja z nami.”

Uspešna sezona je tudi za balinarkami iz Bistrice pri Tržiču, ki so se v končnici jesenskega dela, s tremi zaporednimi tesnimi zmagami, prebile na tretje mesto in se na koncu veselile brona. Zgolj točko je na četrtem mestu zaostal idrijski Kolektor, Šiška je sezono končala na petem mestu, v spodnjem delu lestvice pa so še Pivka Oro Met, Deskle in Milje.

Simon Maljevac

You have no rights to post comments

   
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
© Balinarska Zveza Slovenije