Balinček gostil gluhe in naglušne Slovenije

Podrobnosti

Balinarsko športno društvo Rogaška Crystal je v Športni dvorani Balinček prevzelo vodenje Državnega prvenstva (DP) gluhih Slovenije v balinanju posamično, M/Ž. Organizator je bilo Medobčinsko društvo gluhih in naglušnih (MDGN) Slovenske Konjice, Vitanje in Zreče, s predsednikom Matevžem Marinkom. Potekalo je v skladu s splošnim in tehničnim pravilnikom za izvedbo tekmovanj Športne zveze gluhih Slovenije (ŠZGS) in Balinarske zveze Slovenije (BZS).

Udeležilo se ga je 19 moških in sedem žensk iz šestih področnih društev gluhih in naglušnih. Zaradi velikega števila prijavljenih tekmovalcev, je tekmovanje potekalo na dveh lokacijah. Na štiristeznem balinišču Balinček v Rogaški Slatini in zunanjem balinišču na Grobelnem. Ko so slednji končali s predtekmovalnimi izločilnimi boji, so prvouvrščeni nadaljevali s tekmovanjem v Rogaški Slatini, kjer so z najboljšimi iz predtekmovanja nadaljevali izločitvene boje vse od četrtfinala do finala.

Vzdušje je bilo odlično in tekmovalci so se borili za vsako točko, vse do zadnjega meta. V finalu je Irena Marinko iz Slovenskih Konjic vodila vse do zadnje tekme, kjer jo je ugnala Ljubljančanka Antonija Brumen. Pri moških sta člana iz Zadobrove, Klepec in Kralj, odirala napet finalni boj, ki ga je dobil Klepec. Slednja sta bila državna prvaka leta 2017.

Rezultati moški:

1. mesto Anton Klepec, DGN Ljubljana
2. mesto Milan Kralj, DNG Ljubljana
3. mesto Vinko Kalizan, MGD Ljubljana
4. mesto Rok Knez, MDGN za Gorenjsko AURIS Kranj

Rezultati ženske:

1. mesto Antonija Brumen, DGN Ljubljana
2. mesto Konjičanka Irena Marinko, MDGN Slovenske Konjice
3. mesto Milena Reichard Kostevc, MDGN za Gorenjsko AURIS Kranj
4. mesto Natalija Javornik, MDG Ljubljana

Medalje je podelil Jani Božak, podžupan občine Rogaška Slatina. Na tekmovanju sta bila prisotna tudi Anton Petrič, tehnični delegat ŠZG Slovenije, in Mladen Veršič, predsednik Zveze gluhih Slovenije.

Tekst in foto: Milenka Blažević

You have no rights to post comments

   
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
© Balinarska Zveza Slovenije